Σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές σε Άρτα και Μεσσηνία – Και την Τρίτη πολύ υψηλός ο κίνδυνος

File Photo: Πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Μάχη με τις φλόγες σε Άρτα και Μεσσηνία δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυρκαγιά ξέσπασε  στη θέση Πλατύ Κομποτίου Άρτας καθώς και στις περιοχές Γλυκορίζι και Αετός, του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Άρτα, συμμετέχουν 23 άνδρες με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμει και ο δήμος Αρταίων με μια υδροφόρα.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά καίει δασική έκταση αλλά και ελιές, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται οικισμός. Για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή.

Στη Μεσσηνία, η φωτιά στο Γλυκορίζι καίει αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και πέντε αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».

Η δεύτερη φωτιά έχει εκδηλωθεί σε γεωργική έκταση στην περιοχή Αετός, όπου 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, πολύ υψηλός θα διατηρηθεί και την Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, ιδιαίτερα στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: