Σε επιφυλακή και αύριο η Περιφέρεια Αττικής: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα και Αρκαδία

File Photo: Πυρκαγιά ξέσπασε στο Άστρος Κυνουρίας στην Αρκαδία και οι πυκνοί καπνοί είναι εμφανείς από το Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και αύριο, Σάββατο 24 του μηνός, λόγω της πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Μεταξύ άλλων, υδροφόρα οχήματα της θα βρίσκονται αύριο, όπως και σήμερα, στο Πεδίο του Άρεως αλλά και στο Αττικό Άλσος, το οποίο παραμείνει κλειστό.

Επίσης, η Περιφέρεια συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με έξι υδροφόρες.

55 στρέμματα χορτολιβαδικής γης κάηκαν στη νότια Κέρκυρα

Σε περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη νότια Κέρκυρα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της νότιας Κέρκυρας.

  • Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ίσαρη Αρκαδίας, σε ύφεση στη Νέα Μανωλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Ίσαρης, κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

  • Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και 50 πυροσβέστες, με 18 οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή της Μερικιάς Λέρου: Ελικόπτερο από τη Σάμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: