“Ψαλιδείστε” τα φτερά της Turkish Airlines καλεί τους Ευρωπαίους αναλυτής από τις ΗΠΑ

File Photo: Αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών., Φωτογραφία via Turkish Airlines




Ο Μαικλ Ρούμπιν (Michael Rubin), αναλυτής σε μια από τις πιο γνωστές και πιο σημαντικές «δεξαμενές σκέψης» της Ουάσιγκτον, του American Enterprise Institute, δεν «μασάει» τα λόγια του και δείχνει στο δρόμο στους αναποφάσιστους Ευρωπαίους, οι οποίοι φοβούνται την Τουρκία και δεν τολμούν να την αντιμετωπίσουν.

Ο Αμερικανός αναλυτής, υποστηρίζει -ως απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα εδώ και 45 χρόνια- ότι πρέπει να απαγορευτούν οι πτήσεις της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines, στα αεροδρόμια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μία εξαιρετική εισήγηση που θα μπορούσε εύκολα να υλοποιηθεί…

  • Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της Washington Examiner ο κ. Ρούμπιν σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει καταστήσει τον κρατικό αερομεταφορέα της Τurkish Airlines την κυρίαρχη φιλοδοξία του. Οπότε, τα όποια ισχυρά αντίποινα αποφασιστούν θα στοχεύσουν το «καμάρι» και το «διαμάντι» του ισλαμιστή ηγέτη.

Αναφέρει:

«Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης χαίρονται για την αυξανόμενη εμβέλεια της αεροπορικής εταιρείας και ο Ερντογάν εγκαινίασε πρόσφατα ένα σημαντικό νέο αεροδρόμιο έξω από την Κωνσταντινούπολη για να φιλοξενήσει μεγαλύτερο όγκο αεροσκαφών στην εναέρια κυκλοφορία της χώρας .

Άγρια επίθεση Νταβούτογλου στον Ερντογάν: Οι θεσμοί εξασθενούν, δεν σέβεται τίποτα…

  • Η αεροπορική εταιρεία προφανώς υποστηρίζει επίσης πιο συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις για τον Εrdogan, όπως η παράνομη μεταφορά τουρκικών όπλων. Φυσικά, η αεροπορική εταιρεία υποστηρίζει επίσης την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, που είναι σημαντική η οικονομία», γράφει και προσθέτει:

«Ίσως, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο απορρίπτοντας τα δικαιώματα προσγείωσης της Τουρκικής Αεροπορίας.

Αφήστε την αεροπορική εταιρεία να πετάξει στην Σομαλία, στο Σουδάν, στο Αζερμπαϊτζάν και στο Πακιστάν, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να στηρίξουν την οικονομία της Τουρκίας σε μια εποχή που Ερντογάν επιδιώκει να την συμπληρώσει με κλοπή».

Ο κ. Ρούμπιν, που δεν κρύβει ποτέ τα λόγια του, γράφει και για την κυπριακή κατοχή:

«Η διπλωματική διαχείριση στην Κύπρο δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα για 45 χρόνια και δεν υπάρχει λόγος να υποψιαζόμαστε ότι θα χρειαστεί να γίνει αυτό τώρα.

  • Ήρθε η ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι δεσμεύτηκαν για την φιλελεύθερη τάξη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να πράξουν περισσότερα για να δείξουν στον Ερντογάν ότι ο κόσμος αρκετά έχει λεηλατηθεί από την Τουρκία.

Εάν πρόκειται το νέο αεροδρόμιο της Τουρκίας να χάσει την κυκλοφορία και τα παραθαλάσσια θέρετρα στην Τουρκία και τα κατεχόμενα από την Τουρκία στην Κύπρο να αδειάσουν, τότε ας γίνει. Η λύση είναι απλή: Απόσυρση των πλοίων».

ΠΗΓΗ: WASHINGTON EXAMINER

Ένα “πικρό” σχόλιο με αφορμή την κλοπή των ειδήσεων της ιστοσελίδας μας από άλλα ΜΜΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: