“Καμίνι” το Σάββατο Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Δυτική Στερεά: Οι ανώτερες θερμοκρασίες [χάρτες]

File Photo: Κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του σε παραλία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Hλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά  αναμένεται το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 36, στην υπόλοιπη Μακεδονία και της Θράκη από 21 έως 41, στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά από 22 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 32 και στην Κρήτη από 22 έως 34 και τοπικά στα νότια έως 35 με 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό έως 7 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ορεινά του νομού κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς.

Πολύ ψηλά έφτασε η θερμοκρασία το μεσημέρι της Παρασκευής 09/08, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται, η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου στο Κρανίδι, τη Λάρισα και την Καλλιθέα Αττικής, ενώ στους υπόλοιπους σταθμούς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-08-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά, αλλά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/METEO

Τραγωδία σε σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι: Δύο νεκροί και μία σοβαρά τραυματίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: