Οριοθετήθηκε αλλά είναι ακόμη σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ελαφόνησο

Φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Ελαφόνησο. Photo via Twitter, @meteo




Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο σύμφωνα με την πυροσβεστική. Πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρουν ότι έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα είχαν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς και με επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, που αναχώρησαν με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Στο νησί επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Σέτα Ερέτριας, που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Παραμένουν ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης και επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 υδροφόρες ΟΤΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο: Τριήμερος συναγερμός στην Πολιτική Προστασία [χάρτες]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: