Προληπτική αποστολή πολεμικών πλοίων αν κλιμακώσει η Άγκυρα: Θα τους περιμένουμε…

Στιγμιότυπο από τουρκική ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο. Φωτογραφία Τουρκικό Ναυτικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

«Μια από τις σκέψεις είναι να προλάβουμε οποιαδήποτε εξέλιξη στην ευαίσθητη περιοχή νότια από το Καστελόριζο, στο λεγόμενο και «τριεθνές» και για να προλάβουμε το οτιδήποτε θα είμαστε πολύ πριν από τους άλλους, εμείς παρόντες.»

Αυτή είναι μια από τις πιο καυτές λύσεις που έχουν ήδη θέσει και υπόψη της ηγεσίας του Ελληνικού πενταγώνου οι επιτελείς που γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις την θρασύτητα του γείτονα που θέλει να σου κλέψει εκτός της αυλής του σπιτιού σου, ακόμη και ένα μέτρο ώστε να επεκταθεί εκείνος με πονηριά.

  • Κι επειδή την προηγούμενη φορά οι Τούρκοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν χωρίς αποτέλεσμα, στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με το σεισμογραφικό ερευνητικό «Barbaros», αυτή τη φορά- για να μην τρέχει καμία φρεγάτα που είναι αποσπασμένη στη Unifil- έχουν γνώση οι φύλακες.
  • Για όσους διαβάζουν και βλέπουν καθημερινά τις κινήσεις των γειτόνων μας. πριν από τρεις ημέρες η ιστοσελίδα μας είχε επισημάνει ότι υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα κι ένα άτυπο «Μολών Λαβέ» από τα έμπειρα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού.
  • Και αυτό διότι οι εξαγγελίες της Τουρκίας για το δεύτερο σεισμογραφικό ερευνητικό σκάφος «Ουρούτς Ρέϊς» αναφέρονται στα μέσα του Αυγούστου και αν μελετήσει κανείς τις περιοχές που υποτίθεται πως θα θελήσουν να απλώσουν καλώδια, ορισμένες περιλαμβάνουν τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το show και οι εμπρηστικές δηλώσεις από την πλευρά των γειτόνων μας συνεχίστηκαν γι’ ακόμη μια μέρα, συνοδεία μάλιστα πολυκάμερων τηλεοπτικών καλύψεων για τον Τούρκο υπουργό ενέργειας στο πλωτό γεωτρύπανο «Yavuz» στον κόλπο της Καρπασίας και διάδοση της προπαγάνδας δια μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  • Φτάνουμε σε λίγα 24ωρα στην δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, άρα τ’ αντανακλαστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις στο επίπεδο που πρέπει αυξάνονται ακόμη περισσότερο, μιας και βρίσκονται εν αναμονή της υλοποίησης των όσων έχουν προαναγγείλει ο Τούρκος πρόεδρος και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.Την αύξηση δηλαδή της έντασης στα μέσα του μήνα με την παρουσία επιπλέον πολεμικών πλοίων και του ερευνητικού Ουρούτς Ρέϊς.

Το γεγονός πως ανάμεσα στις πρώτες αντιδράσεις είναι η εμφανής περιφρούρηση, η επίδειξη σημαίας στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου δίνει το στίγμα των προθέσεων και τις εντολές που έχουν λάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις, να βρίσκονται εκεί που πρέπει τη στιγμή που απαιτείται ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση από τους γείτονες μας.

  • Μέσα από τις συσκέψεις και τις ενημερώσεις που έχουν γίνει ανώτατες πηγές θεωρούν βέβαιο πως εφόσον ξεκινήσει το ταξίδι του το Ουρούτς Ρέϊς προς τα Νότια κι από την στιγμή που δεν θα βρει Ελληνικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή ενδιαφέροντος που έχει δηλωθεί, θα ξεκινήσει τις νέες προκλήσεις ακόμη και εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
  • Άρα αντί να τρέχει την τελευταία στιγμή κάποιο καράβι που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση στο «τριεθνές», από την στιγμή που θα παρακολουθείτε ηλεκτρονικά ο πλους του δεύτερου Τουρκικού ερευνητικού, θα έχουν όλοι πίσω στην Αθήνα εικόνα σε πραγματικό χρόνο του τι κάνει και που βρίσκεται.

Συνεπώς την κατάλληλη ώρα- που θα την κρίνει το ΓΕΕΘΑ, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και του Στόλου- θα υπάρξει εντολή ακόμη και της κίνησης που θα αποτρέψει τις σκέψεις και τις προσπάθειες δημιουργίας νέων τετελεσμένων στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αυγουστιάτικες κατασκοπευτικές προκλήσεις στο κεντρικό Αιγαίο: Γιατί επιμένει η Άγκυρα…


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: