Πρόκριση με “καρδιοχτύπι” και με την ισοπαλία της νίκης για την ΑΕΚ: 1-1 με την Κραϊόβα

Ο παίκτης Francisco Geraldes της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο του αγώνα με το Nicusor Bancu της Craiova΄. 15 Αυγούστου 2019. EPA, GEORGIA PANAGOPOULOU




Πολύ πιο δύσκολα από το αναμενόμενο η ΑΕΚ προκρίθηκε στα play off του Europa League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κραϊόβα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Έτσι, χάρη στη νίκη της 2-0 στο πρώτο ματς εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ (22/8 ΟΑΚΑ – 29/8 Τραπεζούντα). Το σκορ άνοιξε ο Πέτρος Μάνταλος στο 26΄ και ισοφάρισε ο Ιβάνοφ στο 63΄.

Ο,τι καλύτερο ήταν ο αρχηγός της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Όταν οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αναπτυχθούν σωστά, ανέλαβε δράση και με καθαρά προσωπικές ενέργειες, έδιωξε το άγχος. Στο 24΄ η βολίδα που εξαπέλυσε έφυγε ελάχιστα άουτ, όμως δύο λεπτά αργότερα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Ρουμάνοι ήλθαν στην Αθήνα με ελάχιστες ελπίδες και ίσως να είχαν καλύτερη τύχη εάν στο 6΄ δεν έχανε τεράστια ευκαιρία ο Μάρτιτς από τη σέντρα του Μπάνκου.

Ο Ολιβέιρα πλησίασε δύο φορές το «παρθενικό» του γκολ, στο ντεμπούτο του με την Ενωση. Όμως στο 28΄ (μετά από μαγικό συνδυασμό Μάνταλου, Λόπες) είδε τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στο 40΄ από εξαιρετική κάθετη του Ζεράλντες, νικήθηκε από τον Πιλιατσέλι (θα μπορούσε να έχει «σερβίρει» το γκολ στον Λιβάγια).

Επιθετικά η Ενωση είχε κάποια καλά διαστήματα. Ανασταλτικά ήταν… τραγική. Με πολλά ατομικά λάθη, κακή μετάβαση στην άμυνα και «τρύπες» παντού. Κράτησε το προβάδισμα μόνο και μόνο επειδή η Κραϊόβα απέδειξε για ποιον λόγο δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στην Ευρώπη: οι παίκτες της δεν μπορούσαν! Δημιούργησαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο Α΄ ημίχρονο, κυρίως λόγω των λαθών της ΑΕΚ που προαναφέραμε, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες ήταν επιεικώς ερασιτεχνικού επιπέδου. Εξαίρεση, το πλασέ του Μπάρμπουτ σε τετ α τετ με τον Μπάρκα στο 33΄, με τη μπάλα να περνάει «ξυστά» από το δεξί δοκάρι του Ελληνα γκολκίπερ.

Τα λάθη και τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ δεν διορθώθηκαν ούτε στο β΄ ημίχρονο με αποτέλεσμα ο Καρντόσο να προχωρήσε νωρίς σε διπλή αλλαγή, πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας, ρίχνοντας στο ματς τους Σιμάο, Βέρντε. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δέχτηκε την ισοφάριση αμέσως μετά, στο 62΄ με κεφαλιά του Ιβάνοφ μετά από αδράνεια και των αμυντικών και του Μπάρκα. Στο τελευταίο ημίωρο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Κραϊόβα, που «πατούσε» με άνεση στην περιοχή, αλλά εξακολουθούσε να χάνει «κραυγαλέες» ευκαιρίες, με κορυφαία την εξ επαφής κεφαλιά του Φόρτες στο 79΄. Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη στο β΄ ημίχρονο και η εμφάνισή της δημιουργεί προβληματισμό ενόψει των play off αλλά και της έναρξης του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Ζερόμ Μπρισάρ (Γαλλία)

Κίτρινες: Κρίστιτσιτς, Μπάρκας, Σβάρνας, Βέρντε – Μιχάιλα, Ρομάν, Μπάνκου

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (83΄ Γαλανόπουλος), Κρίστιτσιτς (58΄ Σιμάο), Μάνταλος, Ζεράλντες, Λιβάγια (58΄ Βέρντε), Ολιβέιρα

ΚΡΑΪΟΒΑ (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Μπάνκου, Άτσκα, Κέλιτς, Ματέιου, Τσικαλντάου, Ιβάνοφ (80΄ Κονσταντίν), Ρομάν (63΄ Φόρτες), Μπάρμπουτ, Μιχάιλα (55΄ Βαταγέλου)

* Απευθείας για τα αποδυτήρια έφυγε ο Μάρκο Λιβάγια τη στιγμή της αντικατάστασής του. Δεν φαινόταν και πολύ χαρούμενος…

* Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολούθησε το ματς παρέα με τον ιστορικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη

* Το «παρών» στο γήπεδο μετά από καιρό έδωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: