Προκλητικό βίντεο από Ντονμέζ: Το Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας, ευχές στο πλήρωμα [video]

File Photo: Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Φωτογραφία υπουργείο Ενέργειας




Προκλητικά συνεχίζει να κινείται η Τουρκία με στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την παράνομη Navtex τη δεύτερη γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου Fatih, στέλνει το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στις κυπριακές θάλασσες.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ εύχεται «καλή επιτυχία» στο πλήρωμα του πλοίου συνδέοντας μάλιστα την εξέλιξη με τη σημερινή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής.

Στο βίντεο, δείχνει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος στη διάρκεια της νύχτας να περνά τα Δαρδανέλια και να κατευθύνεται στο λιμάνι της Αττάλειας.

HELLAS JOURNAL

Ερντογάν: Θα χαλάσουμε παγίδες σε Συρία, Ιράκ και αν. Μεσόγειο

“Είμαστε έτοιμοι να χαλάσουμε όλες τις παγίδες που στήθηκαν εναντίον της χώρας μας στην βόρεια Συρία, το Ιράκ και την ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για τη σημερινή εθνική επέτειο της ανεξαρτησίας της Τουρκίας το 1922 και της νίκης της κατά των Ελλήνων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμά του ανέφερε συγκεκριμένα: “Οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του έθνους μας και των Τ/κ”, προσθέτοντας ότι “το έθνος μας, όπως και χθες έτσι και σήμερα, είναι έτοιμο να επιδείξει την ίδια θυσία και θάρρος για την ανεξαρτησία και το μέλλον της πατρίδας”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχήθηκε για την εθνική εορτή στους Τούρκους που ζουν “στην Τουρκία, στην ‘τδβκ’ και σε κάθε γωνιά της γης”, όπως είπε.

Τουρκική NAVTEX “παρατείνει” τις παράνομες γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: