Προειδοποιεί με απέλαση πρόσφυγες που πάνε διακοπές στη Συρία ο Γερμανός υπ.Εσωτερικών

File photo: Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, προειδοποιεί τους προειδοποιεί τους Σύρους πρόσφυγες της Γερμανίας.EPA, CLEMENS BILAN




Oι πρόσφυγες που επιστρέφουν στην Συρία για διακοπές μπορεί να χάσουν το καθεστώς πρόσφυγα στη Γερμανία, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild.

Ο Ζεεχόφερ ανακοίνωσε μια σκληρή απάντηση στους Σύρους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Γερμανία για διακοπές στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ «εάν κάποιος, ένας Σύρος πρόσφυγας, πηγαίνει τακτικά για διακοπές στην Συρία, δεν μπορεί βάσιμα να ισχυρισθεί πως διώκεται εκεί», ενώ πρόσθεσε πως στην περίπτωση αυτή «θα πρέπει να του αφαιρέσουμε το καθεστώς του πρόσφυγα».

Ο ίδιος επισήμανε πως μόλις οι γερμανικές αρχές πληροφορούνται την πραγματοποίηση τέτοιων ταξιδιών θα προβαίνουν σε προσεκτική εξέταση του καθεστώτος ασύλου αυτών των προσφύγων, παρόλο που δεν ανέφερε πόσοι είναι οι πρόσφυγες που θα επηρεασθούν από μια τέτοια πολιτική.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι αδυνατούν προς το παρόν να απελάσουν άτομα στη Συρία, καθώς η χώρα αυτή θεωρείται μη ασφαλής. Η απαγόρευση αυτή πρόκειται να λήξει στα τέλη του 2019, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η εναλλακτική παράτασης της.

Ο Ζεεχόφερ ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας πως οι αρχές της Γερμανίας παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση στην Συρία και πως «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προχωρήσουμε σε απελάσεις».

Ο Γερμανός ΥΠΕΣ έχει επανειλημμένα έρθει σε σύγκρουση με την Καγκελάριο Μέρκελ αναφορικά με την προσφυγική της πολιτική, την οποία εκτιμά ως υπερβολικά φιλελεύθερη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: