Πολύωρη πολιορκία, έξι αστυνομικοί τραυματίες: Συνελήφθη ο δράστης στη Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. EPA, STRINGER




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια συνελήφθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, ο Έρικ Γκριπ, μέσω Twitter.

Δεν έχει διευκρινιστεί ως τώρα πώς ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Μορίς Χιλ και είναι 36 ετών, τέθηκε υπό κράτηση.

Το επεισόδιο, που άρχισε να εκτυλίσσεται χθες το απόγευμα [τοπική ώρα], συμπεριέλαβε ομηρία αστυνομικών. Κράτησε πολλές ώρες πριν τερματιστεί μετά τα μεσάνυχτα. Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του υπόπτου, πάντως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός εξ αυτών, σύμφωνα με τις αρχές.

Ξέσπασε όταν αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα ερεύνης για διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα, στη βόρεια Φιλαδέλφεια, αλλά ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ενόπλου στη Φιλαδέλφεια, στην αμερικανική Πολιτεία Πενσιλβάνια, με τον δράστη να έχει συλληφθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα ανατολικής ακτής). Ήταν οχυρωμένος σε σπίτι από το απόγευμα και η αναμέτρησή του με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου κράτησε πολλές ώρες.

Ο ύποπτος συνελήφθη ανέφερε με tweet η αστυνομία.

Προηγουμένως, έγινε γνωστό ότι ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν δύο αστυνομικούς που κράταγε ομήρους ο ένοπλος, που παρέμενε  μέσα στο σπίτι και συνέχιζε να ρίχνει πυροβολισμούς.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

«Η κρίση δεν έχει ακόμη τερματιστεί», εξήγησε περί τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) ο Ρίτσαρντ Ρος, επικεφαλής της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε μέσω Twitter ότι οι διαπραγματευτές των δυνάμεων επιβολής της τάξης «παρακάλεσαν» τον ένοπλο να παραδοθεί, τρεισήμισι ώρες αφότου άρχισε να εκτυλίσσεται το επεισόδιο.

Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο, τον Έρικ Γκριπ, τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες του ενόπλου [1], πάντως σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Ρος, «ευτυχώς» δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός από αυτούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κρίση άρχισε όταν άνδρες της πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα ερεύνης που σχετιζόταν με διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα και ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

Οι διαπραγματευτές είχαν δοκιμάσει κάθε τρόπο επικοινωνίας με τον ένοπλο — καλούσαν το τηλέφωνό του, χρησιμοποιούσαν τηλεβόα, ενέπλεξαν ένα συγγενικό του πρόσωπο — στην προσπάθειά τους να τον πείσουν να παραδοθεί, σύμφωνα με τον Ρος.

Η αστυνομία είχε δώσει εντολή στους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και της πόλης να αποφεύγουν την περιοχή.

Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το περιπολικό με το οποίο έσπευδαν στο σημείο ενεπλάκη σε τροχαίο.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, ο δράστης μετέδιδε απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook. Κατά την αστυνομία, ήταν εφοδιασμένος με τουλάχιστον ένα ισχυρό τουφέκι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθούσε την κατάσταση, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Το περιστατικό καταγράφεται έπειτα από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις Πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.

«Είμαι λίγο θυμωμένος που κάποιος έχει όλον αυτό τον οπλισμό, όλη αυτή την ισχύ πυρός, όμως αυτό θα το συζητήσουμε κάποια άλλη μέρα», σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Τζιμ Κένι αφού επισκέφθηκε έναν από τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και νοσηλεύεται.

1 Η ροή αναρτήσεων της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας στο Twitter:

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Φιλαδέλφεια, United States

Κακοποιούσε ανήλικη στα 14 της: Αποκοιμήθηκαν οι δεσμοφύλακες που φύλαγαν τον Επστάιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: