Πωλήθηκε η ντάτσα του Μπρέζνιεφ στην Κριμαία έναντι 16,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο διάσημος ασπασμός του Μπρέζνιεφ με τον ανατολικογερμανό ηγέτη Χόνεκερ, σε τοιχογραφία στο Τείχος του Βερολίνου. Photo: Pixabay.com




Η κυβέρνηση τη Κριμαίας πούλησε την πρώην εξοχική κατοικία με την ονομασία «Glitsinia» (από το φυτό  γλυσίνα). Η κρατική αυτή ντάτσα, που υπήρξε ένας από τους αγαπημένους τόπους αναψυχής του σοβιετικού ηγέτη και γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 1,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (16,5 εκατομμυρίων ευρώ), μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αρμόδια υπουργό της Κριμαίας για θέματα κρατικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιοκτησίας γης, Άννα Ανιούχινα.

Η ντάτσα, όπως διευκρίνισε η ίδια, πουλήθηκε σε νομικό πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα της εταιρείας η οποία την αγόρασε.

Η κρατική ντάτσα χτίσθηκε το 1955. Το 1977 μετατράπηκε σε πανσιόν με το όνομα «Glitsinia». ¨Όταν η Κριμαία ανήκε στην Ουκρανία, η πανσιόν βρίσκονταν στην δικαιοδοσία της ουκρανικής προεδρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: