Ποιος εκβιάζει τον Αναστασιάδη με τους Ρώσους ολιγάρχες; Στημένη ιστορία; Και από ποιούς;

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βάλλεται από παντού… Φωτογραφία via Twitter, @AnastasiadesCY




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Στην Κύπρο συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα το τελευταίο διάστημα, για τα οποία επικρατεί η απόλυτη σιωπή. Η ανησυχία είναι στο ζενίθ, καθώς βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια… Το νησί κινδυνεύει με τουρκοποίηση και μάλιστα με την υπογραφή των πολιτικών του.

  • Αυτό αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα διότι ο λαός θα μπορούσε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κληθεί να αποφασίσει να διορθώσει ή να δεχθεί τα λάθη των πολιτικών του τόπου σε ένα εξπρές δημοψήφισμα, πριν από το οποίο θα ασκηθούν εκβιασμοί στον υπέρτατο βαθμό.

Ξαφνικά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχεται επιθέσεις για σχέσεις του δικηγορικού του γραφείου με Ρώσους ολιγάρχες. Ο εκπρόσωπός του στο Προεδρικό δείχνει τους “κομμουνιστές” του ΑΚΕΛ ως υπεύθυνους. Όμως, οι υποψιασμένοι στο νησί πιστεύουν ότι η επίθεση εκπορεύθηκε από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο και απλά το ΑΚΕΛ με άλλους στο νησί ανέλαβαν να εκτελέσουν την “εργολαβία”. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Ποιος είναι ο στόχος; Να σύρουν τον κ. Αναστασιάδη σε συνομιλίες υπό μόνιμο εκβιασμό και να τον εξαναγκάσουν να υπογράψει τη λύση, που εξυπηρετεί την Τουρκία. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και δεν χρειάζεται να σπάει το κεφάλι του ο κ. Αναστασιάδης. Οι δικοί του άνθρωποι και οι σύμμαχοι του στο κλείσιμο του Κυπριακού τον σταυρώνουν. Ήταν ασήμαντοι και τους έκανε “σημαντικούς” και πλούσιους. Και ακόμα δεν είδε τίποτα

  • Ένα άλλο σοβαρό θέμα, είναι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου που φαίνεται ότι είναι υπό αναστολή. Δεν μας έλεγαν ότι ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TOTAL θα ξεκινούσε έρευνες στα οικόπεδα που αγόρασε στην κυπριακή ΑΟΖ; Ο πρόεδρος της Κύπρου και οι αρμόδιοι υπουργοί του είχαν επισκεφθεί το Παρίσι και είχαν επαφές στο πιο υψηλό επίπεδο. Και η ενημέρωση τότε ήταν εξαιρετικά θετική. Μέχρι και για ένα γαλλικό αεροπλανοφόρο ότι θα βρίσκεται στην περιοχή, μας είχαν πει. Δεν έχουμε δει τίποτα.

Αντίθετα αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ τα τουρκικά πολεμικά πλοία. Τα γεωτρύπανα της Τουρκίας -πεπαλαιωμένα είναι η αλήθεια- κάνουν γεωτρήσεις, αν και ένας Αμερικανός γνώστης της κατάστασης μου έχει πει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα ανοίξουν μία …τρύπα μέσα στη θάλασσα. Αλλά άσχετα εάν επιτύχουν ή όχι, είναι εκεί, μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, παρανομούν ασύστολα και δεν συγκινείται κανείς.

Οι Ευρωπαίοι, δεν αποδείχθηκαν μόνο κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά έδειξαν μία πρωτόγνωρη αδυναμία απέναντι στην Τουρκία, επιλέγοντας τα εθνικά τους συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει τη Λευκωσία και την Αθήνα, οι οποίες -κατά τα άλλα- είναι «βασιλικότερες» των Ευρωπαίων και για να στηρίξουν το αφήγημά τους για την «Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών», αναδεικνύουν την ανύπαρκτη βοήθεια που δήθεν προσφέρει η Ε.Ε. Με αφορμή τις φωτιές στην Εύβοια, λίγο πολύ μας παρουσίασαν ότι έσωσαν την παρτίδα οι Ευρωπαίοι. Δεν λέω, εξαιρετική δουλειά κάνει ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης και χίλια μπράβο του, αλλά είναι οι ηρωικοί Έλληνες πυροσβέστες που έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη στην Εύβοια. Δεν είναι οι Ευρωπαίοι.

  • Ένα άλλο θέμα, που «μούδιασε» τους πολίτες της Κύπρου, ήταν η συνάντηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Οδηγήθηκε σε αυτή τη συνάντηση υπό τον εκβιασμό των τουρκικών πολεμικών, για να ακούσει τον κ. Ακιντζί να του λέει μισά-μισά ή τίποτα. Και βεβαίως, αντί να σηκωθεί και να φύγει δέχθηκε να τον συναντήσει (και να τον νομιμοποιήσει ξανά) στη Νέα Υόρκη, στην παρουσία του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος παρακολουθώντας τον από κοντά αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως πως θεωρεί ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι …κατακτητές και οι Τούρκοι τα θύματα! Εκεί μας έφτασε η πολιτική των υποχωρήσεων.

Κοντά σε αυτά, ένα γεγονός στο Αζερμπαιτζάν, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τοπική ομάδα, ήρθε να ξυπνήσει τις συνειδήσεις. Ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Μερκής, αντιδρώντας στις απειλές παίκτη της αντίπαλης ομάδας, και βλέποντας τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στις κερκίδες πανηγύρισε τη νίκη του ΑΠΟΕΛ κρατώντας την ελληνική σημαία. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Οι οπαδοί του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν και της «όποιας λύσης» και γενικά οι «εθνομηδενιστές» «έπεσαν να τον φάνε». Όμως η υποστήριξη που δέχθηκε από την πλειοψηφία των πολιτών στην Κύπρο ήταν άνευ προηγουμένου. Το επεισόδιο έδειξε στους υποψιασμένους πως θα λειτουργήσει το παρασκήνιο, εάν φτάσουμε σε δημοψήφισμα για τη λύση… Φόβος, τρόμος, απειλές και εκβιασμοί…

Σε αυτό το “μαύρο” σκηνικό απουσιάζει η Αθήνα, η οποία είναι ακόμα και σήμερα εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου, μαζί με την ισλαμοεθνικιστική Τουρκία και τη βρώμικη Βρετανία. Η ελληνική κυβέρνηση θα αφήσει μόνο του τον βαλλόμενο από παντού Πρόεδρο του νησιού; Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι καθόλου χαρούμενος με την προοπτική σύγκλισης μίας πενταμερούς συνάντησης και μάλιστα με μία προετοιμασία που στην πραγματικότητα γίνεται στην Άγκυρα. Θα μπορέσει να πείσει τους ξένους που πιέζουν την Αθήνα και τη Λευκωσία να του δώσουν χρόνο;

  • Βέβαια ο πραγματικός εχθρός της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι εντός των τειχών. Πρόκειται για πολιτικούς και διάφορους τύπους από άλλους χώρους, οι οποίοι επιμένουν σε μία αδιέξοδη λύση, που εξυπηρετεί μόνο τη στρατηγική της Τουρκίας. Ο κ. Αναστασιάδης είναι υποχρεωμένος να μιλήσει και να ενημερώσει το λαό.

Όσον αφορά την ιστορία με τους Ρώσους ολιγάρχες πρέπει να ερευνηθεί με δύο τρόπους:

Πρώτα απ’ όλα για να μάθουμε αν υπάρχει δόση αλήθειας, και δεύτερον πρέπει να πληροφορηθούν οι πολίτες τους στόχους αυτών που έστησαν την ιστορία -αν είναι όντως στημένη. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Πρόεδρος της Κύπρου γνωρίζει ότι δεν έχει καμία τύχη να οδηγηθεί στις συνομιλίες μέσα σε κλίμα εκβιασμού και απειλών… Θα τον εξαναγκάσουν να υπογράψει.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η Κύπρος πρέπει να αποφασίσει να καθαρίσει τον “σταύλο” της. Από τις τράπεζες του νησιού πέρασαν δισεκατομμύρια ευρώ των ολιγαρχών του πρώην κομμουνιστικού κόσμου. Πολλοί έγιναν πλούσιοι από τη μία στιγμή στην άλλη. Πρέπει να εισέλθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε καθεστώς πραγματικής νομιμότητας. Η Κύπρος είναι μικρή και όλοι γνωρίζουν ονόματα και διευθύνσεις…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η στενή και “ανάρμοστη” σχέση του Τραμπ με τον Ερντογάν: Το …βιολί και οι χαμένες κυρώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: