Πλεονάσματα, μεταναστευτικό και… αξιοπιστία η ατζέντα Μητσοτάκη στη συνάντηση με Μέρκελ

File Photo: Συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. Πηγή Νέα Δημοκρατία




Ιδιαίτερη σημασία προσδίδει το Μέγαρο Μαξίμου στην πρώτη επίσημη συνάντηση που θα έχει πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Από την ελληνική πλευρά αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων αν και κανείς δεν περιμένει σε αυτή τη φάση μια καθαρή απάντηση από την πλευρά της Γερμανίας.

Παρ’ όλα αυτά εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ενθαρρυντικά μηνύματα για μελλοντικές θετικές αποφάσεις, συνεκτιμώντας και το ιδιαιτέρως θετικό κλίμα που αποτυπώνεται στον Τύπο της Γερμανίας.

Παράλληλα, ο πραγματικά βασικός στόχος του κ. Μητσοτάκη θα είναι η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στο Βερολίνο καθώς αφενός θα παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα και αφετέρου θα τονίσει ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει μονομερώς από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, για την Ελλάδα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Παράλληλα, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αναμένεται να ανακοινωθούν οι κυβερνητικές επιλογές για την ηγεσία του Αρείου Πάγου καθώς και οι πρώτες οδηγίες σε σχέση με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα παραστεί για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: