Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της  Cathay Pacific λόγω… διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ

File photo: ¨θύμα” των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Cathay Pacific. Photo via Facebook




Παραιτήθηκε  ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ, Cathay Pacific, ύστερα από την πολεμική που ασκήθηκε στην εταιρεία από το Πεκίνο, για ανάμειξη του προσωπικού της στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο  ο Ρούπερτ Χογκ παραιτήθηκε έπειτα από σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας που έγινε σήμερα, μετέδωσε το δίκτυο CCTV.

Η κίνηση αυτή ήταν απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην εταιρεία, η φήμη της οποίας επηρεάστηκε από τα “πρόσφατα γεγονότα”, δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Σι Λίσαν, σύμφωνα με το CCTV.

H Cathay Pacific, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πεκίνου, απέλυσε τέσσερα μέλη του προσωπικού της την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της ανάμειξής τους στις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Χογκ παραιτήθηκε “αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ως επικεφαλής της εταιρείας, για τα πρόσφατα γεγονότα”, διευκρινίζει η Cathay σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τον Χογκ αντικατέστησε ο Ογκούστους Τανγκ, του ομίλου Swire,  κοινοπραξίας με έδρα στο Χονγκ Κονγκ και βασικός μέτοχος της Cathay.

Άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ, ο Πολ Λου, διευθυντής εμπορικών υποθέσεων και πελατείας, ανακοίνωσε επίσης την αποχώρησή του επικαλούμενος τους ίδιους λόγους με τον Χογκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα η Cathay Pacific προκάλεσε την οργή των Κινέζων εθνικιστών μετά τη συμμετοχή ορισμένων από τους 27.000 εργαζομένους της στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ή επειδή κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το κίνημα.

Η διεύθυνση της εταιρείας είχε σπεύσει να καθησυχάσει το Πεκίνο παίρνοντας αποστάσεις από την κινητοποίηση και δεσμευόμενη τη Δευτέρα να απομακρύνει οποιονδήποτε εργαζόμενό της υποστήριζε ή συμμετείχε στις “παράνομες διαδηλώσεις”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: