Πάω με εποικοδομητικό πνεύμα στη συνάντηση με Αναστασιάδη δήλωσε ο Ακιντζί: Τι είπε για υδρογονάνθρακες

File Photo: Ο Μουσταφά Ακιντζί σε τηλεοπτική συνέντευξη στις δημοσιογράφους του ΚΥΠΕ Ραλλή Παπαγεωργίου και Οντούλ Ασίκ, στην κατεχόμενη Λευκωσία 3 Αυγούστου 2019. Φωτογραφία ARTUN KORUDAG




Με καλή πρόθεση και σε εποικοδομητικό πνεύμα προσερχόμαστε στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου ανέφερε ο κατοχικός ψευδο-πρόεδρος, Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία που δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν: Η πολιτική ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωσή του μετά από σύσκεψη στο ψευδοκράτος με τους ψευδο-αρχηγούς, είπε ότι συμφώνησαν πως εάν φτάσουν στο σημείο να υπάρξει επανέναρξη μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων, «όπως έχει τονίσει ο ΓΓ του ΟΗΕ κι έχω πει κι εγώ πολλές φορές, θα πρέπει να είναι μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και όχι ανοικτού τέλους. Είναι καλό να γίνει καλά αντιληπτό αυτό».

Ο Ακιντζί σημείωσε ότι «απευθύνω έκκληση και προς τις τρίτες πλευρές να βοηθήσουν ώστε το θέμα των υδρογονανθράκων να μην αποτελεί πηγή έντασης στην ανατολική Μεσόγειο αλλά να μετατραπεί σε πεδίο συνεργασίας, να μεταφέρουν και αυτοί στην ε/κ πλευρά τα απαραίτητα μηνύματα».

Τηλεφωνική επικοινωνία με Λουτ

Καλή επιτυχία στην συνάντηση της 9ης Αυγούστου ευχήθηκε στον Μουσταφά Ακιντζί η Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το τηλεφώνημα έγινε από την κ. Λουτ προς τον κ. Ακιντζί με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ να ξεκαθαρίζει ότι ο ΟΗΕ συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον και να παρέχει στήριξη σε μια λύση στη Κύπρο και να υπογραμμίζει την σημασία που δίδει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών στις 9 Αυγούστου ο ΓΓ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Προσδοκία ότι την Παρασκευή θα καταγραφεί η βούληση για συνέχεια προσπαθειών λέει κυβερνητική πηγή στο ΚΥΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: