Πάνω από 100 διαδηλωτές στη Ρωσία έχουν τεθεί υπό κράτηση: Ανάμεσά τους κι ένας μπλόγκερ

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή.EPA, MAXIM SHIPENKOV




Τα δικαστήρια της Μόσχας έχουν θέσει υπό κράτηση 89 άτομα που είχαν συμμετάσχει στην διαδήλωση της 27ης Ιουλίου και 20 άτομα που είχαν συμμετάσχει στην διαδήλωση της 3ης Αυγούστου.

Συνολικά στα δικαστήρια της Μόσχας βρίσκονται 1200 σχετικές υποθέσεις εκ των οποίων έχουν εξετασθεί οι μισές.

Στο μεταξύ το δικαστήριο Πρέσενσκι της Μόσχας έδωσε εντολή να τεθεί υπό κράτηση ο μπλόγκερ Βλαντισλάβ Σινίτσα με την κατηγορία της εξτρεμιστικής δραστηριότητας, επειδή μέσω του λογαριασμού του στο Twitter υπήρξαν διατυπώσεις με απειλές εναντίον παιδιών αστυνομικών και της εθνικής φρουράς.

Ο κατηγορούμενος μπλόγκερ θα τεθεί υπό κράτηση έως τις 3 Οκτωβρίου

Κατά την άποψη της υπεράσπισης, στις αναρτήσεις του Σινίτσα υπήρχαν σκέψεις για τις συνέπειες που θα είχαν οι ενέργειες των ανδρών της αστυνομίας και της εθνικής φρουράς στις προσπάθειες τους να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις και όχι εκκλήσεις για διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

«Δεν συμφωνώ με τον ανακριτή, γι αυτό δεν βλέπω κανέναν κίνδυνο για την κοινωνία με την ανάρτηση σχεδίων στο ιντερνέτ» δήλωσε ο ίδιος ο Σινίτσα.

Με την σειρά του ο ανακριτής ισχυρίσθηκε ότι ο Σινίτσα επανειλημμένα συμμετείχε σε συγκεντρώσεις που δεν είχαν την έγκριση των αρχών και κατά την στιγμή της σύλληψης του επιχείρησε να του σπάσει το κινητό του τηλέφωνο.

Στις 31 Ιουλίου, ο Σινίτσα έκανε μια ανάρτηση στο twitter στην οποί περιέγραφε μια κατάσταση με τις πιθανές συνέπειες που θα υφίσταντο τα παιδιά των αστυνομικών σε περίπτωση που τα αναγνώρισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 4 Αυγούστου η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε την σύλληψη του. Ο επίσημος εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς Βαλέρι Γκριμπάκιν μετά την σύλληψη του δήλωσε ότι η υπόθεση Σινίτσα «πρέπει να γίνει μάθημα για τους υπόλοιπους».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Για εμπλοκή στα εσωτερικά της κατηγορεί Γερμανία και Ρωσία η Μόσχα, μετά τις διαδηλώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: