Πανικός στη Ρώμη: θραύσματα από Boeing 787 έπεφταν σαν «βροχή από σφαίρες»

Ενα Boeing 787, της νορβηγικής εταιρείας Dreamliner, προκάλεσε την “βροχή από σφαίρες”, στον ουρανό της Ρώμης. Photo via Facebook
Μεταλλικά θραύσματα έπεφταν «σαν σφαίρες» από τον ουρανό της Ρώμης. Ένα Boeing 787 της Νορβηγικής εταιρίας Norwegian, λίγο μετά την απογείωσή του από την ιταλική πρωτεύουσα, παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να αποκολληθούν μεταλλικά του τμήματα, μάλλον από τον αριστερό κινητήρα.

Ανυποψίαστοι κάτοικοι περιοχών απ’ τις οποίες περνούσε το αεροσκάφος, βομβαρδίστηκαν από εκατοντάδες κομμάτια πλάτους 20 εκατοστών, καθώς το αεροσκάφος έπαιρνε ύψος, έχοντας μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

«Ήταν μια καταιγίδα από ατσάλι και σίδερο» δήλωσε ένας κάτοικος. «Ούρλιαξα και έτρεξα μέσα στο σπίτι». Δεκάδες αυτοκίνητα και σπίτια στην  νότια περιοχή της Ρώμης, Ιζολα Σάκρα, υπέστησαν ζημιές. Ένα άτομο υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

Εχει  διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος και το αεροσκάφος, μετά από δυο γύρους από τη θάλασσα, επέστρεψε στη Ρώμη.

Πιστεύεται ότι τα θραύσματα προέρχονταν από τον αριστερό κινητήρα – αν και το μέγεθος του προβλήματος του παρουσίασε, αλλά και το κατά πόσον κινδύνευσε η ζωή των 298 επιβαινόντων δεν έχει εκτιμηθεί.

Εκπρόσωπος της Νορβηγικής εταιρίας περιορίστηκε να δηλώσει πως «υπάρχουν ενδείξεις για τεχνική βλάβη».

Πηγή: The Independent

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal