Οριστικά εκτός εκλογών στη Μόσχα οι επιφανέστεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης

File photo:Νέες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης αναμένεται να πυροδοτήσει ο αποκλεισμός των υποψηφίων της.. EPA, YURI KOCHETKOV




Αποκλείστηκαν οριστικά από την λίστα υποψηφίων για τις τοπικές εκλογές της Μόσχας οι επιφανέστεροι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και η Λιουμπόφ Σόμπολ.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει νέες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και σκλήρυνση της αντιπαράθεσης με τις αρχές.

Η Λιουμπόφ Σόμπολ η οποία είχε συλληφθεί επεισοδιακά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββατοκύριακου στη Μόσχα είναι η δικηγόρος του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς – ίδρυμα του οποίου προΐσταται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ισχυρίζεται ότι της υπολείπονταν 231 υπογραφές για να εγκρίνουν την υποψηφιότητα της.

Οι περισσότερες υπογραφές θεωρήθηκαν άκυρες με βάση τις γραφολογικές εξετάσεις που έγιναν εξαιτίας λαθών κατά την σύνταξη των καταλόγων με τις υπογραφές που πρέπει να συγκεντρώσει ο υποψήφιος για να καταθέσει την υποψηφιότητα του.

Χθες η Κεντρική εκλογική επιτροπή απέκλεισε τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ντμίτρι Γκουτνκόφ.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην συνεδρία της επιτροπής, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της, καθώς εκτίει ποινή φυλάκιση 30 ημερών, με την κατηγορία ότι διοργάνωσε συγκέντρωση με τους ψηφοφόρους έξω από το κτίριο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Μόσχας στις 14 Ιουλίου.

Επίσης η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέκλεισε από τον κατάλογο των υποψηφίων την υποψηφία του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Γιάμπλακο» Ελένα Ρουσάκοβα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κάτω από το ελάχιστο όριο διαβίωσης ένα στα τέσσερα παιδιά στη Ρωσία, σύμφωνα με τη Rostar

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: