Οργή και αγανάκτηση στη Ρωσία: Ιερέας προκαλεί μώλωπες σε βρέφος κατά τη διάρκεια βάφτισης [video]

Ο ιερέας βουτάει με βία το παιδί στην κολυμπήθρα. Photo via Youtube.




Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά ενός ορθόδοξου ιερέα στη Ρωσία, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάφτισης να συμπεριφέρεται με βίαιο τρόπο στο μόλις ενός έτους βρέφος και τη μητέρα του να τον καταγγέλλει για … εξορκισμό.

Το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο σε μια μικρή εκκλησία στην πόλη Gatchina, περίπου 40km από την Αγία Πετρούπολη. Ένα βίντεο της τελετής δείχνει ότι ο ιερέας παίρνει το ενός έτους μωρό και το μεταφέρει στην κολυμπήθρα.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ορθόδοξη παράδοση, ένα παιδί πρέπει να βυθιστεί τρεις φορές σε ιερό νερό για να βαφτιστεί.

Το παιδί φαίνεται να κλαίει δυνατά και φαίνεται να αντιστέκεται. Ο ιερέας προσπαθεί να βυθίσει το μωρό αρκετές φορές, πιέζοντας έντονα μέσα στην κολυμπήθρα και στη συνέχεια το σηκώνει στον αέρα.

Η μητέρα του παιδιού τρέχει προς τον ιερέα προσπαθώντας να απομακρύνει το μωρό της. Ο ιερέας δεν την επιτρέπει και συνεχίζει το …τελετουργικό, τραβώντας το μωρό στον αέρα. Το βίντεο προκάλεσε αγανάκτηση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Κάποιοι σοκαρισμένοι θεατές δήλωσαν ότι η τελετή μοιάζει με εξορκισμό και όχι με ένα κανονικό βάπτισμα. “Ο ιερέας ήταν κατεχόμενος από τον διάβολο”, έγραψε ένα άτομο, ενώ άλλοι σχολιαστές ονόμαζαν τον ιερέα “παράφορο” και περιγράφουν τις πράξεις του ως “κακοποίηση”.

Η μητέρα του παιδιού, Αναστασία Αλεξέεβα, δήλωσε στα ρωσικά ΜΜΕ ότι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή. Ο ιερέας άρχισε με την καταδίκη της και του θετού γονέα του παιδιού επειδή δεν γνώριζε τις προσευχές, είπε.

“Μετά την πρώτη βύθιση, κατάλαβα ότι το μωρό πνιγεί και άρχισα να το τράβηξα [από τα χέρια του ιερέα]”, εξήγησε η γυναίκα, προσθέτοντας ότι το μικρό παιδί ήταν γεμάτο μώλωπες κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της εκκλησίας αργότερα την κάλεσαν να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του ιερέα. Είχε καταθέσει μια έκθεση αστυνομίας αμέσως μετά την τελετή. Οι ανώτεροι ιεράρχες καταδίκασαν επίσης τον ιερέα. Ο αρχιεπίσκοπος Γεννάδιος, ο οποίος ηγείται του τμήματος ενοριακής εργασίας στο γραφείο του Πατριαρχείου της Μόσχας, χαρακτήρισε τις πράξεις του «τρέλα» και είπε ότι μια τέτοια «ανεπαρκής» υπηρεσία κατά τη διάρκεια τελετών βλάπτει την αποστολή της εκκλησίας.

Ωστόσο, ο ιερέας Φώτιος αρνήθηκε κάθε αδίκημα. Είπε ότι «δεν έχει συμβεί τίποτα έκτακτο» και κατηγόρησε τη μητέρα ότι «παρεμβαίνει» με το τελετουργικό και ερεθίζει την κατάσταση.

Είπε ότι η γυναίκα ήταν «υπερβολική» και «ήρθε απροετοίμαστη» για το βάπτισμα.

Ο ιερέας αρνήθηκε επίσης ότι το μωρό τραυματίστηκε.

“Το μωρό δεν πνίγεται και δεν χτυπά το κεφάλι του στα τείχη της γραμματοσειράς, έχω 26 χρόνια υπηρεσίας εκκλησίας και πάντα προσπαθώ να εκτελέσω το βάπτισμα με αυτόν τον τρόπο”.

Η διοίκηση της εκκλησίας στη Γκέττινα δήλωσε εν τω μεταξύ ότι οι ενορίτες έχουν “ανεπίσημα” διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν για την μεταχείριση των παιδιών από τον πατέρα Φώτιο. Ωστόσο, δεν υποβλήθηκαν επίσημες καταγγελίες μέχρι πρόσφατα, σημείωσαν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο ΕΔΩ

Με πληροφορίες από RT.COM

Μαχαίρωσε γυναίκα φωνάζοντας “Αλάχ Άκμπαρ” στο κέντρο του Σίδνεϊ και συνελήφθη [video,photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: