Ομόλογα 17 τρισεκ. δολαρίων έχουν σήμερα αρνητική απόδοση, υποστηρίζει το Bloomberg

Φωτογραφία: Οι επενδυτές βλέπουν όλο και περισσότερο την Ελλάδα ως ασφαλές μέρος για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, γράφει το Bloomberg. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Τα 17 τρισεκατομμύρια δολάρια αγγίζει σήμερα η αξία των ομολόγων με αρνητική απόδοση, παγκοσμίως, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς η αυξανόμενη μεταβλητότητα των αγορών προσδίδει επιπλέον δύναμη στο πρωτοφανές ράλι των ομολόγων του τρέχοντος έτους, αυξάνοντας το φαινόμενο της φούσκας.

Το 30% των ομολόγων που βρίσκεται στην επενδυτική βαθμίδα φέρουν σήμερα αρνητικές αποδόσεις, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό Πρακτορείο, ότι οι επενδυτές που αποκτούν χρέος και το διατηρούν μέχρι τη λήξη του είναι σίγουρο ότι θα υποστούν ζημιές.

Ωστόσο, σημειώνει πως οι αγοραστές εξακολουθούν να προτιμούν αυτά τα ομόλογα, επιδιώκοντας να επωφεληθούν από περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές τους και από τους ευνοϊκούς συντελεστές αντιστάθμισης μεταξύ των νομισμάτων – ή τουλάχιστον για να αποφύγουν μεγαλύτερες ζημιές από μια πιθανή επένδυση κάπου αλλού.

ΚΥΠΕ / Bloomberg

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: