Ο Τραμπ καλύπτει την Κίνα για το Χόνγκ Κόνγκ αλλά θα επιβάλει νέους δασμούς στο Πεκίνο!

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποβιβάζεται από το προεδρικό ελικόπτερο και περπατά στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, Alex Edelman / POOL




Η Κίνα «δεν έχει ανάγκη συμβουλών» για το ζήτημα των εντάσεων στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχεδόν δύο μήνες μετά από την έναρξη διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

«Δεν χρειάζονται συμβουλές», αντέδρασε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, καθώς ο κινεζικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο προειδοποιώντας τους διαδηλωτές στην πρώην βρετανική αποικία.

Η αμφισβήτηση εναντίον της τοπικής κυβέρνησης που πρόσκειται στο Πεκίνο, έχει οδηγήσει σε εβδομάδες διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, στις οποίες έχουν σημειωθεί βίαιες συγκρούσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι δεν προχωρά αρκετά γρήγορα για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας, προειδοποιώντας πως οι ΗΠΑ θα επιβαρύνουν με δασμούς την Κίνα μέχρι την διασφάλιση μιας συμφωνίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ επίσης τόνισε ότι δεν ανησυχεί για μια βουτιά στους δείκτες του Dow Jones έπειτα αφότου ανακοίνωσε ο ίδιος νωρίτερα σήμερα την επιβολή επιπλέον δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Ο γραμματέας του ΟΗΕ δηλώνει ότι ο κόσμος χάνει ένα πολύτιμο φρένο στον πυρηνικό πόλεμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: