Ο Τραμπ εξαιρεί τις Βίβλους, αλλά όχι τα ροζάρια, από τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, Chris Kleponis,POOL




Σε μια κίνηση με στόχο προφανώς να ικανοποιήσει τους χριστιανούς υποστηρικτές του, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να εξαιρέσει επί μονίμου βάσεως τις Βίβλους που τυπώνονται στην Κίνα από τα σχέδιά του περί επιβολής δασμών.

Το γραφείο του Αμερικανού αντιπροσώπου για το Εμπόριο (USTR) ανακοίνωσε αργά χθες ότι τα αντίτυπα της Καινής Διαθήκης είναι μεταξύ των 25 κατηγοριών προϊόντων που εξαιρέθηκαν από την επιβολή δασμών 10% που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου και τη 15η Δεκεμβρίου.

Στα άλλα προϊόντα που εξαιρέθηκαν, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας τους, περιλαμβάνονται τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, οι γερανοί που χρησιμοποιούνται σε λιμάνια και κατασκευαστικά έργα, τα εμπορευματοκιβώτια και ορισμένα είδη αλιευμάτων.

Ωστόσο, στα ροζάρια και άλλα προσωπικά θρησκευτικά είδη που εισάγονται από την Κίνα θα επιβληθούν δασμοί 10% από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο του USTR.

Περίπου το 60% αυτών των εισαγόμενων θρησκευτικών ειδών προέρχεται από την Κίνα: η αξία τους έφθασε πέρυσι τα 11 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters με βάση στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών απογραφής.

Τον Μάιο, τα αντίτυπα της Βίβλου και άλλων θρησκευτικών κειμένων που τυπώνονται στην Κίνα, και συνολικά έφθασαν τα 91,7 εκατ. δολάρια ή το 65% των συνολικών αμερικανικών εισαγωγών σε αυτή την κατηγορία, μπήκαν στη λίστα των προϊόντων προς επιβολή δασμών ύψους έως 25% στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κατηγορίας με τυπωμένα βιβλία και φυλλάδια, που αντιπροσωπεύει τζίρο 794 εκατ. δολαρίων.

Ο λεγόμενος «βιβλικός δασμός» θα δυσκολέψει τις εκκλησίες και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις στην αποστολή τους να «διαδώσουν τον λόγο του Θεού», τόνισε ο Μαρκ Σόνγουολντ, διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου HarperCollins Christian Publishing σε ακρόαση του στον Αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο τον Ιούνιο.

Ο Τραμπ δήλωσε προχθές ότι θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών 10% σε κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και άλλα καταναλωτικά προϊόντα έως τη 15η Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Απαράδεκτη δήλωση του Κίνγκ: Θα υπήρχε το ανθρώπινο είδος χωρίς βιασμούς και αιμομιξίες;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: