Ο Ταγίπ επιχειρεί εξαφάνιση των Τουρκοκυπρίων: Μόνη επιλογή τους το κοινό σπίτι της Κύπρου

File Photo: Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η πλήρης εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία δεν μια απλή αριθμητική εξίσωση. Είναι μια εξάρτηση πλήρους υποταγής, που βαθμηδόν οδηγεί στην εξαφάνιση των Τουρκοκυπρίων.

  • Σύμφωνα με τον Δρ Τουρκικών Σπουδών, Νίκο Μούδουρο, ( Κυπριακό Πρακτορείο, 31.7.2019) « δεν είναι μόνο σχέση εξάρτησης, αλλά και ανάσχεσης της ανάπτυξης της τ/κ οικονομίας, που σημαίνει δραστική άνοδο του βιοτικού επιπέδου ατομικά και του κατά κεφαλήν εισοδήματος, αλλά αυτό δεν αντιστοιχεί καθόλου στη συλλογική ικανότητα των Τ/κ να παράγουν.

Όπως ανέφερε «διαλύθηκαν δομικά οι ικανότητες παραγωγής των Τ/κ ώστε να υπάρξει μια αυθύπαρκτη παραγωγική οντότητα που να παράγει πλεονάσματα και να έχει τοπική οικονομική εξουσία».

• Η Τουρκία ανοίγει και κλείνει όποτε θέλει τη στρόφιγγα με τα κονδύλια προς τα κατεχόμενα, τα οποία προσφέρονται υπό όρους και προϋποθέσεις ενώ κάποια από αυτά είναι υπό μορφή δανείου.

Με αυτά τα δανεικά θεωρεί η Τουρκία ότι μπορεί να ξεπληρώσει το κόστος της συνεχιζόμενης κατοχής, σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας. Να διαγράψει το χρέος και να ξοφλήσει και για τη χρήση των ελληνοκυπριακών περιουσιών και τις άλλες παρανομίες που δημιούργησε με τη συνεχιζόμενη κατοχή.

  • Το καθεστώς της Άγκυρας έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο το οποίο αποσκοπεί στον πλήρη έλεγχο των κατεχομένων, το οποίον εξαρχής έχει, ενώ παράλληλα κινείται στηνισλαμοποίηση της περιοχής. Πολλά έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, που δεν είναι μόνο η κάθοδος εποίκων και η δημογραφική αλλοίωση που προκαλείται. Είναι και η επικράτηση του ισλαμισμού σε όλη την περιοχή. Σημειώνεται ότι σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 ανηγέρθησαν μόνο 15 σχολεία. Υπάρχουν 320 θρησκευτικοί λειτουργοί.
  • Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, τα κατεχόμενα είναι και το… πλυντήριο της Τουρκίας και ο τόπος των προσωπικών «επενδύσεων» του νεοσουλτάνου της Άγκυρας. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα τελευταία χρόνια έχει προσωπικό οικονομικό όφελος από τα κατεχόμενα. Δικές του εταιρείες και εταιρείες φίλων του αναλαμβάνουν έργα στο παράνομο καθεστώς, τα οποία ο ίδιος εγκρίνει! Γι αυτό και δεν θέλει οποιαδήποτε συμφωνία θα επηρεάσει τα προσωπικά του συμφέροντα, αν και είναι προφανές πως οι προδιαγραφές μιας συμφωνίας, στη βάση των όσων συζητούνται, θα του εξασφαλίσει συνέχιση των πρακτικών του αυτών.

Οι Τουρκοκύπριοι εάν δεν επαναπαύονται με αυτή την κατάσταση, πρέπει να αντιδράσουν.

  • Και η αντίδραση τους μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος και το οποίο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσκόλληση στην Τουρκία σημαίνει πως θα χάσουν όλα τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα, τα οποία έχουν ως Ευρωπαίοι πολίτες, μερικά από τα οποία επωφελούνται και σήμερα. Το διπλοπόρτι δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.   

Η Κύπρος δεν φοβάται: Το ενεργειακό πρόγραμμα συνεχίζεται, ισχυρή συμμαχία με Total και ENI

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: