Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκδικηθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
«Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε απομονωμένος από την ελληνική κοινωνία και οι δεσμοί του με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης ήταν πάρα πολύ περιορισμένοι, εκδικήθηκε την Αυτοδιοίκηση και την οδήγησε σε διαλυτικές καταστάσεις», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm..

Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης σε Δήμους και Περιφέρειες, ανέφερε ότι  «ο δήμαρχος που πήρε 50% συν μία ψήφο και ο περιφερειάρχης που πήρε 50% συν μία ψήφο, στον δεύτερο γύρο δεν έχουν πλειοψηφία ούτε στο δημοτικό συμβούλιο ούτε στο περιφερειακό συμβούλιο ούτε στις βασικές επιτροπές που διοικούν τους δήμους και τις περιφέρειες».  Ταυτόχρονα, διερωτήθηκε: «πώς θα λύσουν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες τα θέματα, όπως αυτά που αφορούν τα σκουπίδια, όταν δεν έχουν πλειοψηφία να παίρνουν αποφάσεις».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που επιφέρει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την κυβερνησιμότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδικοίκησης, ο κ. Θεοδωρικάκος  επισήμανε ότι το νομοσχέδιο «δίνει πλειοψηφία στα δημοτικά όργανα  στην παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου και ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις να συμφωνήσουν και να δημιουργήσουν συμπράξεις, να συνεργαστούν, να συγκλίνουν και να συλλειτουργήσουν, προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος, υπό την ασφαλή προϋπόθεση ότι σε αυτές τις συμπράξεις θα συμμετέχει η παράταξη του δημάρχου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: