Ο Σκουρλέτης θέλει “πολλά νέα μέλη με ουσιαστικά δικαιώματα και όχι απλώς νέους followers”

File Photo: Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
“Το 31,5% που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αν και δεν του έδωσε τη νίκη, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα πορεία της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου”, τονίζει ο Πάνος Σκουρλέτης σε άρθρο του στην εφημερίδα “Documento” και σημειώνει ότι στη νέα περίοδο μπορούν και πρέπει να είναι καταλυτικά η παρουσία και ο ρόλος του κόμματος.

Αναφορικά με το θέμα της μαζικοποίησης του κόμματος, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “η εγγραφή νέων μελών πρωτίστως μπορεί να μετατραπεί σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της παρουσίας μας στους μαζικούς χώρους”, τονίζοντας αναφορικά με τα μέλη ότι “για εμάς δεν είναι απλώς και μόνο ένας αριθμός μητρώου, αλλά η κατάκτηση μέσα από την ένταξη στην οργάνωση, μιας ουσιαστικής πολιτικής σχέσης”. “Με δυο λόγια”, τονίζει, “θέλουμε πολλά νέα μέλη με ουσιαστικά δικαιώματα και όχι απλώς νέους followers”.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “πρέπει να διαμορφώσει την ταυτότητα μιας νέας πληθυντικής Αριστεράς της εποχής μας που θα ενσωματώνει τις πιο δημιουργικές ιδέες και επεξεργασίες όλων των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου”.

Υπογραμμίζει ότι όλα αυτά “παίρνουν σάρκα και οστά όταν ενοποιούνται στη βάση μιας ολοκληρωμένης προγραμματικής πρότασης, που θα διαμορφώνει το πολιτικό προφίλ του χώρου μας και θα αποτελεί τον μπούσουλα της αντιπολιτευτικής μας παρουσίας”. Προσθέτει ότι “στη βάση μιας τέτοιας προγραμματικής πρότασης θα οικοδομήσουμε τις συμμαχίες μας στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε τις νέες κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες που θα οδηγήσουν σε νέες μεγάλες αλλαγές προς όφελος της μεγάλης πλειονότητας του λαού μας”.

Ν.Λ., ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο Χατζηδάκης σε περίπτωση ευθυνών για τη ΔΕΗ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: