Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνηση μελετά την πιθανότητα μείωσης των φόρων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης στον κήπο του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον. EPA, SHAWN THEW




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν συζητά να γίνει κάτι επί του παρόντος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ανέκαθεν εξέταζε μια μείωση του φόρου επί του συνολικού μισθού και ότι πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Η εφημερίδα Washington Post είχε γράψει ότι η κυβέρνηση μελετά μια προσωρινή περικοπή του φόρου αυτού ώστε να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία που πρόσφατα άρχισε να εμφανίζει ενδείξεις ότι στο εγγύς μέλλον θα παρουσιάσει επιβράδυνση.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι θα ήθελε επίσης να μειώσει τον φόρο υπεραξίας και ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια κατά μία μονάδα σε βάθος χρόνου.

“Απέχουμε πάρα πολύ από μια ύφεση”, τόνισε στους δημοσιογράφους υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις στον Λευκό Οίκο. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχολίασε μάλιστα ότι η λέξη ύφεση “δεν είναι η αρμόζουσα”.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, είπε ότι το Πεκίνο εξακολουθεί να επιθυμεί μια συμφωνία, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι ο ίδιος δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Ενισχυμένο το Ισλαμικό Κράτος σε κάποιες περιοχές της Συρίας παραδέχθηκε ο Μάικ Πομπέο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: