Ο Πούτιν έδειξε στον Ερντογάν από κοντά τα νέα Sukhoi Su-57, 5ης γενιάς: Θα τα αγοράσει κιόλας; [gallery]

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζουν ένα Sukhoi Su-57, 5ης γενιάς στην έκθεση MAKS-2019 International Aviation and Space Salon στο Zhukovsky λίγο έξω από τη Μόσχα. Φωτογραφία: EPA, MAXIM SHIPENKOV




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αμέσως μόλις προσγειώθηκε στη Μόσχα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πήρε και πήγαν μαζί στην MAKS-2019 International Aviation and Space Salon στο Zhukovsky λίγο έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Εκεί οι δύο ηγέτες είδαν από κοντά το αόρατο για τα ραντάρ ρωσικό μαχητικό αεριωθούμενο Su-57 καθώς και το SU 35. Θεωρητικά τουλάχιστον η Τουρκία συζητά με τη Ρωσία την αγορά των συγκεκριμένων αεροσκαφών με την απόφαση των ΗΠΑ οι οποίες ανέστειλαν τη συμμετοχή της Τουρκίας, στο πρόγραμμα του δικού τους «αόρατου» μαχητικού, του F-35.

Είναι γνωστό ότι αυτή είναι μία από τις συνέπειες που είχε για την Τουρκία η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400. Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35.

Η Τουρκία πρόκειται να παραλάβει σήμερα μια δεύτερη συστοιχία S-400. «Θα δείξουμε το Su-57 και το Su-35», δήλωσε ο Μπορίσοφ σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αναφερόμενος στα μαχητικά αεριωθούμενα που σχεδιάζονται από την κρατική εταιρεία Sukhoi.

Αν τελικά ο πρόεδρος Ερντογάν προχωρήσει στην παραγγελία και αεροσκαφών Sukhoi είναι προφανές ότι έχει αποφασίσει την οριστική ρήξη με τις ΗΠΑ και ενδεχομένως και με το ΝΑΤΟ.

Θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα και μια δύσκολη απόφαση.

Hellas Journal

Τραβάει το σκοινί ο Ερντογάν: Πάει στη Μόσχα για να συζητήσει για το ρωσικό μαχητικό Su-57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: