Ο Πομπέο συζήτησε με τον Δανό ομόλογό του Κόφοντ μετά την ακύρωση του ταξιδιού του Τραμπ

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. EPA, Oliver Contreras / POOL
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συνομίλησε με τον ομόλογό του της Δανίας Γέπε Κόφοντ και εξήρε τη διμερή συνεργασία ειδικά στο πεδίο της ασφάλειας μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει το ταξίδι του στη χώρα διότι η Κοπεγχάγη απέρριψε την πρότασή του η Ουάσινγκτον να αγοράσει τη Γροιλανδία.

«Ο υπουργός [Εξωτερικών] Πομπέο μίλησε τηλεφωνικά σήμερα [χθες] με τον δανό υπουργό Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ σχετικά με την αναβολή του ταξιδιού του προέδρου Τραμπ στη Δανία», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτέιγκους.

«Ο υπουργός [Εξωτερικών] εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεργασία της Δανίας, συμμάχου των ΗΠΑ, και τη συνεισφορά της Δανίας στην αντιμετώπιση κοινών παγκόσμιων προτεραιοτήτων όσον αφορά την ασφάλεια», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Πομπέο και Κόφοντ «συζήτησαν επίσης για την ενίσχυση της συνεργασίας [των ΗΠΑ] με το Βασίλειο της Δανίας — συμπεριλαμβανομένης της Γροιλανδίας — στην Αρκτική», προστίθεται στο κείμενο της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακύρωσε το ταξίδι στην Δανία ο Τραμπ λόγω της απάντησης της πρωθυπουργού για την Γροιλανδία

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal