Ο Ντάισελμπλουμ συγχαίρει την Κρισταλίνα: Υποψήφια της Ευρώπης για την ηγεσία του ΔΝΤ

File Photo: Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. EPA, LEGNAN KOULA




Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  • Έπειτα από περισσότερες από 12 ώρες συζητήσεων και ψηφοφοριών, τα 28 κράτη μέλη επέλεξαν την Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας ως την υποψήφια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το υψηλότερο πόστο στο ΔΝΤ ανέκαθεν καταλάμβανε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η απερχόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

  • Σύμφωνα με μια πηγή, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η Γκεοργκίεβα εξασφάλισε το 56% των ψήφων που αντιστοιχούν στο 57% του πληθυσμού της ΕΕ, με τον Ντάισελμπλουμ να είχε τη στήριξη του 44% των χωρών και του 43% του πληθυσμού.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν μια τηλεδιάσκεψη στην 01:00 τα ξημερώματα για να αναλύσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στο μεταξύ, ο μοναδικός συνυποψήφιος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την νίκη της, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, και την συνεχάρη ευχόμενος καλή επιτυχία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Θρίλερ” η διαδοχή ΔΝΤ: Οι μονομάχοι δεν συγκεντρώνουν την απαραίτητη πλειοψηφία για το χρίσμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: