Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε τα πόδια του πάνω στο τραπέζι … στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων

Αν και στο Παρίσι, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δεν επέδειξε ίχνος. φινέτσας…EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON / POOL
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπορεί να χρειάστηκε σχεδόν έναν μήνα για να κάνει το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, όμως φαίνεται ότι αισθάνθηκε αμέσως “σαν στο σπίτι του” μόλις μπήκε στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, αφού δεν δίστασε να απλώσει τα… πόδια του πάνω στο τραπέζι του σαλονιού, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τζόνσον, που ουδέποτε ντράπηκε να κάνει τον γελωτοποιό κατά τη διάρκεια της πολιτικής καριέρας του, αστειεύτηκε με τις κάμερες και ακούμπησε για λίγα δευτερόλεπτα το πόδι του στο τραπεζάκι του καφέ που βρισκόταν ανάμεσα στις πολυθρόνες όπου καθόταν ο ίδιο και ο οικοδεσπότης του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Στη συνέχεια χαιρέτισε με ένα νεύμα τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ο Μακρόν παρακολουθούσε τον συνομιλητή του, δείχνοντας να διασκεδάζει.

Λίγο νωρίτερα, Τζόνσον και Μακρόν μίλησαν στους δημοσιογράφους στην αυλή του μεγάρου, με τον Γάλλο πρόεδρο να προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ξαναγραφθεί η συμφωνία διαζυγίου της ΕΕ με τη Βρετανία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων χαρακτήρισε “εποικοδομητικές” τις επαφές των δύο ηγετών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έμφαση στο χρόνο που απομένει έδινε η Μέρκελ με το σχόλιο για “30 ημέρες” για λύση στο Brexit

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal