Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, αναμένεται να συστήσει εταιρεία πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Photo via Twitter, @Selcuk

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Ερντογάν ιδρύει εταιρία drones νέας γενιάς στην Ουκρανία

Παρά τις άριστες σχέσεις του Ταγίπ Ερντογάν με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν διστάζει να αναπτύσσει όλο και μεγαλύτερες οικονομικές και –τώρα- στρατιωτικές σχέσεις με τον ‘εχθρό’ του Κρεμλίνου, την Ουκρανία, στηρίζοντας ακόμη και τη μη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

  • O γαμπρός του Τούρκου προέδρου (σύζυγος της μικρής κόρης του Ταγίπ Ερντογάν, Σουμεγιέ) και πρόεδρος της βιομηχανίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, αναμένεται να συστήσει εταιρεία πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.
  • Η συμφωνία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν.

Η εταιρεία του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ αναμένεται να αναπτύξει μέσω της θυγατρικής της στην Ουκρανία μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΙΗΑ νέας γενιάς, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν ακόμη πιο ψηλά, για περισσότερες ώρες και με μεγαλύτερη επιτάχυνση, ενώ θα χειρίζονται ένα ευρύτερο ακόμη φάσμα όπλων υψηλής ευαισθησίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο.

ΠΗΓΗ: sigmalive

Πολυεθνικά μηνύματα στη Μεσόγειο: Κοινά ναυτικά γυμνάσια Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ-Γαλλίας