Ο Γάλλος spiderman «ξαναχτύπησε» … με πανό συμφιλίωσης σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ

Πανό με μήνυμα συμφιλίωσης ανάρτησε σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ, ο Γάλλος spiderman. Photo:ΚΥΠΕ




O Γάλλος  “άνθρωπος αράχνη”, Αλέν Ρομπέρ, σκαρφάλωσε σήμερα σε ουρανοξύστη 68 ορόφων στο δοκιμαζόμενο από τις πρωτοφανείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις Χονγκ Κονγκ και ανάρτησε πανό συμφιλίωσης μεταξύ της Κίνας και της πρώην βρετανικής αποικίας.

Μέσα στην φορτισμένη ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ, ο Ρομπέρ, όπως γράφει σε μήνυμά του πριν την αναρρίχηση στον ουρανοξύστη του Κέντρου Τσεουνγκ Κονγκ, θέλησε με την πράξη του αυτή να απευθύνει «επείγουσα έκκληση» για έναρξη διαβουλεύσεων μεταξύ των διαδηλωτών και των αρχών του Χονγκ Κονγκ.

“Ίσως αυτό που κάνω να ρίξει τη θερμοκρασία και να φέρει το γέλιο. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο στόχος μου”, επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Οι ιδιοκτήτες του ουρανοξύστη που βρίσκεται στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης, δημοσίευσαν σήμερα στις μεγαλύτερες εφημερίδες του Χονγκ Κονγκ έκκληση προς τους διαδηλωτές  να βάλουν τέλος στη βία.

Είναι η τριτη φορά που ο Ρομπέρ ανεβαίνει στον συγκεκριμένο ουρανοξύστη. Σήμερα η αναρρίχησή του ήταν… «νόμιμη», καθώς η απαγόρευση που του είχαν επιβάλλει οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έληξε πριν δυο εβδομάδες…

Πηγή: BBC

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: