Ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης, αναλαμβάνει σύμβουλος του πρωθυπουργού για τη Λατινική Αμερική

File photo: Ο Ιάσων Πιπίνης σε δημοσιογραφική αποστολή. Photo via [email protected]Ιάσων Πιπίνης
Ο Ιάσων Πιπίνης, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε θέματα Λατινικής Αμερικής.  Είναι Ελληνο-περουβιανός δημοσιογράφος,  κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Σύγχρονες Λατινοαμερικάνικες Σπουδές του πανεπιστημίου Complutense της Ισπανίας και πτυχιούχος ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων το «Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο», που κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ έχει σκηνοθετήσει και τρία ντοκιμαντέρ για τη Λατινική Αμερική.

Έχει συνεργαστεί ως ανταποκριτής με μεγάλα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης, όπως το TVE, το Telesur και το HispanTV. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βενεζουέλα Κολομβία, Περού, Κούβα, Παναμά, Κόστα Ρίκα και Βολιβία. Έχει πάρει συνεντεύξεις από λατινοαμερικανούς ηγέτες, όπως ο Ούγο Τσάβες και ο Έβο Μοράλες.

Εργάστηκε για 18 χρόνια ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ εργάστηκε επίσης στον ΣΚΑΙ και στον Ελεύθερο Τύπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal