Ο Διαματάρης συνάντησε την πρόεδρο της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής-Καναδά

Συνάντηση είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρη με την πρόεδρο της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κα. Βασιλική Καλύβα. Φωτογραφία υπουργείο Εξωτερικών.




Συνάντηση με την πρόεδρο της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά κα. Βασιλική Καλύβα και τον πρώην πρόεδρο κ. Γεώργιο Καλύβα, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης.

Οι εκπρόσωποι της Παμμμεσηνιακής ενημέρωσαν τον κ. Υφυπουργό για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, που μετράει 75 χρόνια ζωής και με το σημαντικό έργο της στηρίζει τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομία, καθώς και τα ήθη και έθιμα της μητέρας πατρίδας. Τα τελευταία 14 χρόνια η Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία διοργανώνει επίσης το Θερινό Σχολείο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, φιλοξενώντας νέους ομογενείς φοιτητές από την Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη και τη Ρωσία.

Ο κ. Διαματάρης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Παμμεσηνιακής, τόνισε ότι η Ελλάδα τους χρωστά ευγνωμοσύνη και υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα είναι πάντα αρωγός στο σημαντικό τους έργο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μιλά για την συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: