Ο Ισπανός ηθοποιός, Χοσέ Μπαρδέμ, στην Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της εκστρατείας για την προστασία των ωκεανών. EPA/PETER FOLEY

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ συμμετέχει στην εκστρατεία της Greenpeace για την προστασία των ωκεανών

Ο Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ απηύθυνε από την έδρα του ΟΗΕ έκκληση να υπογραφεί μιας διεθνής συμφωνία για την προστασία των ωκεανών. Θερμός υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος ο Μπαρδέμ συμμετέχει σε εκστρατεία της οργάνωσης Greenpeace με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων.

«Οι ωκεανοί μας βρίσκονται σε σημείο κατάρρευσης και είμαστε όλοι εν μέρει υπεύθυνοι», τόνισε ο Ισπανός ηθοποιός από τον ΟΗΕ, καλώντας τους εκπροσώπους του διεθνούς οργανισμού να δράσουν «εδώ και τώρα».

Ο Μπαρδέμ, που το 2008 τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ, εξέφρασε τη λύπη του για τις «πολλές άδειες θέσεις» που αντίκρισε κατά την ομιλία του.

«Οι ωκεανοί ανήκουν σε όλους, αλλά το μέλλον τους είναι σήμερα στα χέρια σας», υπογράμμισε πριν την πρώτη προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την αποστολή του πέρυσι στην Ανταρκτική και τη Γροιλανδία.

Ο Ισπανός σταρ έκανε μάλιστα αρκετές αναφορές στην 7η τέχνη.

«Είμαστε όλοι κακοί», επεσήμανε ο Μπαρδέμ που συχνά ενσαρκώνει ρόλους κακών στο σινεμά. Όμως στην πραγματική ζωή «δεν υπάρχει ένας Ντουέιν Τζόνσον (σ.σ. ήρωας ταινιών δράσης) να μας σώσει», προειδοποίησε.

Εξάλλου ο Μπαρδέμ εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. «Δεν μπορούμε να ζούμε στην άρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναυλία-φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Ελ Πάσο διοργανώνει ο τραγουδιστής Khalid

.

Be the first to comment on "Ο Χαβιέ Μπαρδέμ συμμετέχει στην εκστρατεία της Greenpeace για την προστασία των ωκεανών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*