Νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ στη Λεμεσό: Ένα πέναλτι, μια πρόκριση και… Νορβηγία για τον Άρη

File Photo: Ο παίκτης του Αρη Ideye (Κ) μάχεται για την κατοχή της μπάλας με τον παίκτη της ΑΕΛ Λεμεσού Vozinha (Δ), κατά τη διάρκεια αγώνα Άρης – ΑΕΛ Λεμεσού για την 1η αγωνιστική του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη. Τελικό αποτέλεσμα Άρης – ΑΕΛ Λεμεσού 0 – 0. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Pixel, STR




Η «λευκή» ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν πτόησε τον Άρη, που πέρασε νικηφόρα από την Κύπρο απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού και προκρίθηκε στο γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη νορβηγική Μόλντε.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επικράτησε με 1-0, χάρις στο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ντιγκινί, στο 14ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 83΄ αποβλήθηκε (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) ο Γκοντάλ. Ο Άρης θα παίξει το πρώτο παιχνίδι με τους Νορβηγούς, στο «Ακερ» του Μόλντε, την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Άρης ένοιωσε τη ζεστή ανάσα της Λεμεσού, όταν μόλις στο 5ο λεπτό οι Κύπριοι έφτιαξαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, αλλά ο Κουέστα ανταποκρίθηκε άμεσα στην απειλή του Ουίλερ, μετά από λάθος του Κόρχουτ. Ο Άρης δεν πάτησε καλύτερα από τον αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, ο Φετφατζίδης κι ο Μπάσα φρόντισαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα σε όσες στιγμές βρέθηκαν με τη μπάλα στα πόδια και σε μια από αυτές, ο Αλβανός είχε την έμπνευση να βγάλει τον Ιντέγε απέναντι στον τερματοφύλακα Βοζίνια.

Ο τελευταίος τον ανέτρεψε, ο Άρης κέρδισε πέναλτι, το οποίο έγινε γκολ του Νικολάς Ντιγκινί και στο 14΄ ήταν το σημείο που η πρόκριση πέρασε στα χέρια των «κιτρίνων». Στο 24ο λεπτό ο Κόρχουτ έκανε εξαιρετική μπαλιά στην κίνηση του Ιντέγε ανάμεσα στα στόπερ, αλλά ο Βοζίνια με φοβερή διπλή επέμβαση σταμάτησε την προσπάθεια του Νιγηριανού.

Στο 37΄ ο Άρης κινδύνεψε, όταν ο Τεσέιρα βρήκε το δοκάρι του Κουέστα, σε κεφαλιά (μετά από λάθος μαρκάρισμα του Μπάσα). Στο 53΄ το γέμισμα του Σούντγκρεν, με τον Ιντέγε σε τετ α τετ, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Βοζίνια. Στο 56΄ σε παράλληλη πάσα του Κόρχουτ, πάλι ο Ιντέγε έχασε την ευκαιρία να σπρώξει από πολύ κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 77΄ο Ιντέγε κέρδισε φάουλ, με τον Ματίγια να εκτελεί και να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΛ και στο 81, καθοριστική υπήρξε η επέμβαση του Κουέστα στην κεφαλιά του Κάρλος.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Πορτογάλος Χόρχε Σόουζα, έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γκοντάλ, στο 83΄(δεύτερη κίτρινη), σε σημείο που ουσιαστικά ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει κι ο Άρης μετρούσε τις στιγμές για να τελειώσει με τα τυπικά της πρόκρισης. Κότρινη κάρτα είδαν για τους γηπεδούχους οι Τεσέιρα, Γουίλερ, Γκαθτανάγια και για τον Άρη οι Κουέστα, Ματίγια, Βέλεθ, Ντιγκινί, Κόρχουτ, Σούντγκρεν.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ (προπονητής Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντρέ Τεσέιρα, Γκαθτανάγια, Γκοντάλ, Ζντραφκόφσκι, Αγκάνοβιτς, Αντάμοβιτς, Γουίλερ (52′ Αβραάμ), Νιλς Τεσέιρα (65′ Αντόνια), Γκαζαριάν, Χουράδο (52′ Κάρλος).

ΑΡΗΣ (προπονητής Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Μπάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68′ Σάσα), Λάρσον (61′ Τόνσο), Ντιγκινί, Ιντέγε (86′ Μαρτίνες).

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όσο είμαι υγιής θα στηρίζω και θα παίζω στην Εθνική Ελλάδος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: