File Photo: Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας άνωθεν του μνημείου στον Αϊ Στράτη για τον Νίκο Σιαλμά. Φωτογραφία: Πολεμική Αεροπορία




Έγραψαν αριθμό οι Τούρκοι, πρώτη μέρα της εβδομάδας καθώς οι παραβιάσεις τους έφτασαν τις 40 και ήταν όλες από τα μαχητικά F-16 και F-4 Phantom.

Οι δύο σχηματισμοί των F-16 ήταν οπλισμένα αεροσκάφη που εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και ενεπλάκησαν με τα ελληνικά μαχητικά επιφυλακής, που απογειώθηκαν από τις Σμηναρχίες Μάχης για την αναχαίτιση των εισβολέων.

  • Τα δύο F-4 Phantom ήταν αυτά που συνήθως εισερχόμενα εντός Εθνικού Εναέριου Χώρου θέλουν να κάνουν εικονικές προσβολές στόχων από αέρος, συνοδευόμενα από τα πιο ευέλικτα F-16.

Δεν είναι τυχαίες καθόλου οι υπερπτήσεις πάνω από τις ελληνικές νησίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και η άνοδος του θερμομέτρου στις σχέσεις των δύο χωρών, με την Τουρκία μονίμως να είναι ο “ενοχλητικός γείτονας” που προκαλεί.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2x2F16 και 1x2F4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 8

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 40 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Τέσσερις εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν δύο τουρκικά Α/Φ F16 στις 12:03 στα 22.400 πόδια και δύο τουρκικά Α/Φ F4 στις 12:04 στα 10.000 πόδια, άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι και ν. Μακρονήσι.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: