Νέα τουρκική προπαγάνδα για Κύπρο και Αιγαίο: Έντονη προκλητικότητα και στον αέρα…

File Photo: Από την Πέμπτη 1 έως και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2019, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), συμμετείχε στο Slovak International Air Fest 2019 (SIAF 2019). Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Αρχίζει με αργά βήματα η Άγκυρα να τοποθετεί περισσότερους κύβους στην πυραμίδα της νέας προπαγάνδας η οποία είχε προαναγγελθεί αρχικά από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο ακολούθησαν πιστά με εμπρηστικές δηλώσεις οι υπουργοί της κυβέρνησής του, τονίζοντας όλοι πως το δεύτερο ερευνητικό σκάφος θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα για την Ανατολική Μεσόγειο.

  • Μια από τις κινήσεις προπαγάνδας ήταν κι αυτή που έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος προσνηώθηκε στην φρεγάτα «Gemlik» που συνοδεύει ως φρουρός το πλωτό γεωτρύπανο «Yavuz» στον κόλπο της Καρπασίας.

Με αυτή την κίνηση, οι γείτονές μας δείχνουν πως η Κύπρος και μόνο είναι στο στόχαστρό τους για πολλούς λόγους και κυρίως διότι δεν έχει η Τουρκία απέναντί της την αποτρεπτική δύναμη που θα είχε σε μια ενδεχόμενη κίνησή της από την Ελλάδα. Επίσης η γείτονα χώρα βρίσκεται με παράνομο τρόπο- που μέχρι σήμερα της έχει βγει -εκεί που έχουν συσσωρευτεί όλες οι εταιρίες ενεργειακοί κολοσσοί, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για τον υποθαλάσσιο πλούτο που έχει εντοπιστεί.

  • Την ίδια στιγμή η Αθήνα παρακολουθεί και αναλύει το νέο κύκλο καθημερινών ρητορικών προκλήσεων. Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν πως και πάλι η Τουρκία από τη στιγμή που το δήλωσε, θα το κάνει.

Αυτό είναι που διατηρεί τόσο καιρό τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη εγρήγορση και δεν είναι καθόλου παράλογο από τη στιγμή που τουλάχιστον στο Αιγαίο, ελάχιστες είναι οι μέρες που οι Τούρκοι δεν εμφανίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά «ξεμύτισαν» ορισμένες νύχτες.

  • Όσες φορές βγουν στο Αιγαίο θα δείξουν νευρικότητα

Πάντως το μόνιμο θέμα των παραβιάσεων που πολλοί μπορεί να το πουν ως μια αεροπορική ρουτίνα, μόνο έτσι δεν το βλέπουν, ούτε μπορούν να το πουν οι αεροπόροι των μαχητικών αεροσκαφών.

  • Οι απενημερώσεις που καταγράφονται ως αναφορές των όσων συνέβησαν στον αέρα, λένε πως οι γείτονές μας και σ’ αυτό το κομμάτι πολλές φορές δείχνουν ότι αναζητούν την ένταση, όχι για την εκπαίδευσή τους- όπως έκαναν στο παρελθόν- αλλά ψάχνουν τη στιγμή του λάθους. Όσο αυτό το λάθος δεν έρχεται από τα Ελληνικά πληρώματα επιφυλακής, τόσο οι γείτονές μας εκνευρίζονται και πολλές φορές αφού εγκαταλείπουν, επιστρέφουν περισσότερο προκλητικοί.

Ανώτατο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας έλεγε με χαρακτηριστικό τρόπο, ότι «άμα δεν είχαμε πολύ σφιχτά τα γκέμια, θα επιστρέφαμε σε άλλες εποχές πολύ πιο σκληρές. Παραμένουμε αυτοί που ελέγχουμε απόλυτα το Αιγαίο και το ξέρουν όσοι παραβιάσουν το FIR Αθηνών».

Είναι χαρακτηριστικά τα στατιστικά στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, μέσα από τα οποία φαίνεται πως ολόκληρο τον Ιούλιο οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου έφτασαν τις 355 και οι παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας τις 118. Υπήρξαν 39 αερομαχίες, γεγονός που αναδεικνύει και αποδεικνύει την προκλητικότητα και στον αέρα από την πλευρά της γειτονικής μας χώρας, αλλά και τα όσα λένε πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο αριθμός των αεροσκαφών που παραβίασαν οπλισμένα τον Εθνικό Εναέριο Χώρο έφτασε τα 61, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποιοτικό στοιχείο για τους αεροπόρους καθώς δείχνουν από την πλευρά της Τουρκίας ότι δεν τους απασχολεί καν η θερινή περίοδος κατά την οποία είχε συμφωνηθεί στο παρελθόν οι τόνοι να πέφτουν.

Όλα αυτά αποτελούν ένα μέρος των υπό κατεδάφιση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)…

Ελλάδα και Ισραήλ έδωσαν ισχυρό μήνυμα ασφάλειας στην άσκηση ”MIGHTY WAVES 19”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: