Νέα κόλπα από τον Πούτιν: κόπηκε η πρόσβαση στο Ιντερνετ για τους διαδηλωτές στη Μόσχα

File photo: Αστυνομικοί στην Ρωσία σε αντικυβερνητική διαδήλωση.EPA, YURI KOCHETKOV




Εντολή στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν την πρόσβαση των χρηστών τους στο Ιντερνετ , έδωσαν οι ρωσικές αρχές στην διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν στη Μόσχα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για την πρώτη επιβεβαιωμένη παρέμβαση στη Μόσχα, Gσύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Προστασίας του Διαδικτύου, NGO, την οποία επικαλείται η εφημερίδα The Moscow Times.

Το πρώτο κρούσμα κρατικής παρέμβασης στην Ρωσία ώστε να διακοπεί η πρόσβαση στο Ιντερνετ είχε σημειωθεί  στην Ινγκουσετία, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν χιλιάδες άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση εναντίον συνοριακής συμφωνίας με την γειτονική Τσετσενία, αναφέρει η εφημερίδα.

Το περασμένο Σάββατο, 1001 άτομα συνελήφθησαν στο κέντρο της Μόσχας στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με κύριο αίτημα τον μη αποκλεισμό αντιπροσώπων της αντιπολίτευσης από τις λίστες των υποψηφίων για το δημαρχείο της πόλης

Η πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω δεδομένων κινητής διακόπηκε σε μια ακτίνα 13 χιλιομέτρων της ρωσικής πρωτεύουσας επί έξι τουλάχιστον ώρες, ανακοίνωσε η NGO.

Διαδηλωτές και δημοσιογράφοι ανέφεραν πως είχαν τεράστια δυσκολία να συνδεθούν στο Ιντερνετ την ημέρα της διαδήλωσης. «Το σήμα έπεσε κατόπιν αιτήματος των δυνάμεων επιβολής του νόμου»,  αναφέρεται σε απαντητικό έγγραφο των τριών μεγαλύτερων εταιριών κινητής στο BBC Russia.

Πηγή: The Moscow Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: