Νέα ανθρώπινα λείψανα σε δάσος στο Καρακάλ Ρουμανίας: Ίσως ανήκουν στη 19χρονη Λουίζα

Νεαρός Ρουμάνος ανάβει ένα κερί στη μνήμη της κοπέλας που δολοφονήθηκε στην πόλη Καρακάλ της Ρουμανίας. EPA, Robert Ghement




Οι Ρουμάνοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα, που θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα δεύτερο κορίτσι που απήγαγε και σκότωσε ο 65χρονος Γκιόργκι Ντίνκα, ο οποίος συνελήφθη πριν από 10 ημέρες, σε μια υπόθεση που σόκαρε τη χώρα.

«Ένας σάκος που περιείχε ανθρώπινα λείψανα και τέφρα βρέθηκε σε περιοχή που υπέδειξε ο ύποπτος» σε ένα δάσος κοντά στο Καρακάλ (νότια), δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος (DIICOT) Μιχαέλα Πόριμε.

Ο 65χρονος μηχανικός από το Καρακάλ «είπε ότι πρόκειται για το πτώμα της Λουίζα» συμπλήρωσε η Πόριμε, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ DNA για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Ο Ντίνκα ομολόγησε ότι απήγαγε και σκότωσε δύο κορίτσια, την Αλεξάντρα 15 ετών και τη Λουίζα 19 ετών, όμως έως σήμερα αρνιόταν να αποκαλύψει πως ξεφορτώθηκε το πτώμα της 19χρονης, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από τον Απρίλιο.

Το Σάββατο, η DIICOT επιβεβαίωσε τον θάνατο της Αλεξάντρα βάσει των αποτελεσμάτων DNA, αναφέροντας ότι το γενετικό προφίλ των δοντιών που βρέθηκαν σε ένα μεταλλικό βαρέλι πίσω από το σπίτι του υπόπτου ταυτίζονται με το DNA των γονιών του άτυχου κοριτσιού.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατεβεί στους δρόμους της χώρας για να καταγγείλουν την «ανικανότητα» της αστυνομίας, που άνοιξε φάκελο πάρα πολύ αργά για την εξαφάνιση των δύο κοριτσιών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπηκοότητα σε 24.000 παιδιά από τη Βενεζουέλα θα δώσει η Κολομβία: Ανακοίνωση του προέδρου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: