Νέα ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Κανάρια Νησιά – 4.000 άτομα απομακρύνθηκαν εσπευσμένα

Δεύτερη, τεράστια πυρκαγιά δοκιμάζει τις αντοχές της Γκραν Κανάρια. Photo: ΚΥΠΕ




Μία νέα πυρκαγιά στη Γκραν Κανάρια των Καναρίων Νήσων  ανάγκασε τις ισπανικές αρχές να διατάξουν σήμερα την εκκένωση τουριστικής περιοχής κι ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, λίγες ημέρες μετά την πύρινη λαίλαπα στην ίδια ζώνη. Περισσότερα από 4.000 άτομα απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη περιοχή.

Με μήνυμα στο Twitter, οι αρχές της νήσου ανακοίνωσαν πως επέβαλαν την εκκένωση της περιοχής Κρουθ ντε λα Τεχέδα, μίας ορεινής ζώνης στο κέντρο της Γκραν Κανάρια, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την εξαιρετική θέα της, καθώς κι ενός κοντινού πολυτελούς ξενοδοχείου.

Οι αρχές πρόσθεσαν πως διέκοψαν την κυκλοφορία σε 11 οδικές αρτηρίες πλησίον της ζώνης της πυρκαγιάς. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν ενημερώσει πως οι δυνατοί άνεμοι κι ένα νέο κύμα καύσωνα εγκυμονούσαν κινδύνους για αναζωπύρωση των εστιών που σιγόκαιγαν από την προηγούμενη πυρκαγιά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως έχουν αποσταλεί ειδικά ελικόπτερα για να επιχειρήσουν στην πύρινη ζώνη. Πυροσβεστικά αεροσκάφη προς το παρόν δεν επιχειρούν, καθώς έχουν αποσταλεί στην ηπειρωτική χώρα, όπου μαίνονται και άλλες πυρκαγιές.

Η τεράστια πυρκαγιά ξεκίνησε το Σάββατο και πλέον επεκτείνεται ανεξέλεγκτη σε δυο μέτωπα στις ορεινές περιοχές του νησιού.

«Η πυρκαγιά δεν έχει περιοριστεί ούτε έχει τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος των Καναρίων Νήσων, Ανχελ Βόκτορ Τόρρες, σε συνέντευξη τύπου στην διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ και του ζήτησε αποστολή βοήθειας από την κεντρική κυβέρνηση.

Δέκα αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και 700 πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες. Τρία ακόμη αεροσκάφη αναμένονται από ώρα σε ώρα στην περιοχή.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η περιοχή της Τεχέδα είχε δοκιμαστεί από άλλη μεγάλη πυρκαγιά. Τότε πάνω από 1000 είχαν επίσης απομακρυνθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: