FILE PHOTO: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνοδευόμενος από την Στρατιωτική ηγεσία, έφτασε στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, Θράκη, Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019. Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ




Την Θράκη επέλεξε ως πρώτο σημείο της επικράτειας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ώστε να δει από κοντά την ισχύ πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην Ξάνθη τον υπουργό και τη στρατιωτική ηγεσία υποδέχτηκε ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

  • Στο πεδίο βολής αρμάτων της Ξάνθης ο υπουργός είδε ορισμένες από τις δυνατότητες που παρέχουν τα άρματα μάχης στην εξωτερική ασφάλεια των συνόρων Ελλάδας και ΕΕ.

Βολές αρμάτων μάχης τύπου και ομάδες άμεσης αντίδρασης που έχουν συσταθεί από την ηγεσία του Στρατού Ξηράς έδειξαν ένα μέρος των ικανοτήτων τους.

  • Ο υπουργός εξήρε το έργο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας παράλληλα την αποτρεπτική ισχύ που έχει στο οπλοστάσιό της η χώρα, σημειώνοντας με ιδιαίτερο νόημα: «Ο Στρατός διασφαλίζει σε καιρό ειρήνης με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα στη δραστηριότητά του την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια της Θράκης αλλά και τη μεγάλη αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι σε κάθε είδους απειλή ή επιβουλή των εθνικών μας δικαίων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τίμησε τον Λοχία Πεζικού Χρήστο Γκιαουράκη, όπου λίγες ημέρες νωρίτερα, έσωσε τη ζωή ηλικιωμένου, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Ο Λοχίας έσπασε δυο πόρτες βλέποντας τον συμπολίτη του να κρέμεται στο μπαλκόνι.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος βράβευσε τον Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία Πεζικου Χρήστο Γκιαουράκη για την αυταπάρνηση που έδειξε σώζοντας ηλικιωμένο που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, Θράκη, Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019. Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ

Ο υπουργός βρέθηκε και στην προσωπική του πατρίδα την Καβάλα επισκεπτόμενος το στρατόπεδο Καρακώστα και τη Λέσχη της στρατιωτικής φρουράς.

Η πλήρης δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

«Η πρώτη επίσκεψη σήμερα από την ανάληψη των καθηκόντων μου στον τόπο μου. Είναι η πρώτη επίσκεψη στη Θράκη κάτι που αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα. Ξεκινάμε από το Στρατηγείο του Δ’ Σώματος Στρατού, εδώ στην Ξάνθη. Προηγήθηκε ενημέρωση από τη Διοίκηση προκειμένου να γνωρίζω τα θέματα προκειμένου να επεξεργαστούμε και τις ενέργειες για την επίλυσή τους που απασχολούν εδώ τον κύριο όγκο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επίπεδο Χερσαίων Δυνάμεων, του Ελληνικού Στρατού. Ο Στρατός διασφαλίζει σε καιρό ειρήνης με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα στη δραστηριότητά του την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια της Θράκης αλλά και τη μεγάλη αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι σε κάθε είδους απειλή ή επιβουλή των εθνικών μας δικαίων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Συγχαρητήρια στη Στρατιωτική Διοίκηση του Σώματος, στη Στρατιωτική Ηγεσία του Ελληνικού Στρατού βεβαίως, συγχαρητήρια στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Εμείς είμαστε εδώ ως Πολιτική Ηγεσία για να τη συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε έτσι ώστε να επιτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και να διασφαλίζουν την πεποίθηση στους κατοίκους αυτής της χώρας, στους Έλληνες και στις Ελληνίδες ότι είμαστε μικρή αλλά ισχυρή χώρα και αισθανόμαστε ασφαλείς έναντι κάθε δυνητικής απειλής ή σκέψης επιβουλής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Κοντά στα στελέχη του Στρατού Ξηράς στο Κόσοβο ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: