Μετανάστες από τη Συρία οι 33 τελικά επιβάτες της βάρκας που ελλιμενίστηκε στη Λάρνακα

File Photo: Tα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στη Λάρνακα, Κύπρος. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Από τη Συρία έφτασε στο λιμάνι της Λάρνακας, η βάρκα με τους 33 τελικά επιβαίνοντες μεταξύ των οποίων οκτώ βρέφη και δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 12:00 το μεσημέρι λήφθηκε πληροφορία για σκάφος προερχόμενο από χώρα της Μέσης Ανατολής και κατεύθυνση προς την Κύπρο.

  • Άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας απέπλευσε και γύρω στις 12.30 εντόπισε τη βάρκα, μήκους οκτώ περίπου μέτρων, στην οποία επέβαιναν 17 άνδρες, έξι γυναίκες, οκτώ βρέφη και δύο παιδιά.

Η βάρκα εντοπίστηκε να πλέει στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και η άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας τη συνόδευσε προς τη Λάρνακα. Γύρω στις 14:30 το μεσημέρι, η βάρκα ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λάρνακας όπου μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα 32 άτομα είναι από τη Συρία και ένας από το Λίβανο.

  • Οι μετανάστες βρίσκονται στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στη Λάρνακα και με την ολοκλήρωση των ερευνών της ΥΑΜ τα 33 πρόσωπα θα μεταφερθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες της ΥΑΜ συνδράμουν μέλη της Frontex και της Εuropol, τα οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο με στόχο την παροχή βοήθειας στις Αρχές της Δημοκρατίας, σε θέματα μετανάστευσης.

ΚΥΠΕ
20/08/2019

Στο λιμάνι της Λάρνακας βάρκα με 23, πιθανότατα πρόσφυγες, από χώρα της Μέσης Ανατολής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: