Μέρκελ και Μακρόν φέρνουν την “διεθνή κρίση” του Αμαζόνιου στην ατζέντα της G-7

File Photo: Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Οι πυρκαγιές στην Αμαζονία αποτελούν μια «οξεία κατάσταση έκτακτης ανάγκης», η οποία θα πρέπει να συζητηθεί κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) αυτό το σαββατοκύριακο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας αίτημα του Εμανουέλ Μακρόν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας σημειώνουν ότι η έξαρση των πυρκαγιών φέτος στην Βραζιλιάνικη Αμαζονία αποτελεί διεθνή κρίση η οποία πρέπει να συζητηθεί στην σύνοδο. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η “έκτακτη ανάγκη” πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη , συμφωνώντας με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε κάνει παρόμοια δήλωση.

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος είχε γράψει στο Twitter: “το σπίτι μας καίγεται”.

«Η καγκελάριος είναι πεπεισμένη» πως το θέμα «πρέπει να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη των χωρών της G7, όταν συνεδριάσουν αυτό το σαββατοκύριακο» στο Μπιαρίτς, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο. «Η καγκελάριος υποστηρίζει πλήρως τον Γάλλο πρόεδρο» στο ζήτημα αυτό, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

“Διεθνής κρίση” οι πυρκαγιές στη Βραζιλία και θα τεθεί επί τάπητος στην G7 δήλωσε ο Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: