File Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη νότια Κέρκυρα. Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι που πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσής τους.

  • «Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Για τους κατοίκους που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πάνδη έδωσε εντολή να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

  • Η κυρία Πανδή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με υδροφόρες».

Στο σημείο σπεύδει και η νέα αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νότου Κώστας Λέσσης, «ήδη η φωτιά κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των Ρομά που ζουν στην περιοχή».

  • «Πρέπει να φροντίσουμε και αυτούς τους ανθρώπους, καθώς ζουν χρόνια στην περιοχή μας» σημείωσε ο κ. Λέσσης.

Αυτή την ώρα στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους πυροσβέστες να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα συνδράμουν από αέρος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νότου, και τέσσερα καναντέρ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχει απ’ όλα ο καιρός: Σκόνη, 8 μποφόρ στο Αιγαίο, βροχές και 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: