Με κατηγορούν για να έχουν πολιτικά οφέλη, δηλώνει ο Τράμπ για τους επικριτές του

File Photo: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσει δημοσιογράφων. EPA, JIM LO SCALZO




Λίγο πριν αναχωρήσει για το Ντέιτον του Οχάιο και το Ελ Πάσο του Τέξας -εκεί όπου εκδηλώθηκαν οι δυο ένοπλες επιθέσεις με τους 31 νεκρούς που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ-  ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι επιθυμεί την ενίσχυση των ελέγχων για την αγορά όπλων, όσον αφορά το υπόβαθρο των υποψήφιων αγοραστών. Παράλληλα,  καταλόγισε «πολιτική σκοπιμότητα» σε όσους τον κατηγορούν ότι η ρητορική του συμβάλει στην αύξηση της βίας και του διχασμού.

Οι πρόσφατες επιθέσεις «δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι όσοι τον κατηγορούν ότι τροφοδοτεί το φυλετικό μίσος στη χώρα του το κάνουν για πολιτικούς σκοπούς.

«Πρόκειται για ανθρώπους που επιδιώκουν να επωφεληθούν πολιτικά» ασκώντας κριτική, είπε χαρακτηριστικά.«Νομίζω ότι η ρητορική μου ενώνει τους ανθρώπους. Η χώρα μας τα πηγαίνει απίστευτα καλά. Η Κίνα δεν τα πηγαίνει καλά εάν ρίξετε μια ματιά στην κατάσταση με το εμπόριο» υπογράμμισε ο μεγιστάνας, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να αποφύγει την πολιτικοποίηση των τραγωδιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: