Μάγεψε η Πανσέληνος: Οι εκδηλώσεις σε 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019. Την Αυγουστιάτικη πανσέληνο αλλά και την πανοραμική άποψη της πόλης, το βράδυ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες του Ναυπλίου που επισκέφθηκαν το κάστρο του Παλαμηδίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Κορυφώθηκαν με την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις σε περίπου 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που άρχισαν την Κυριακή 11 Αυγούστου ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Ο αναλυτικός πίνακας είχε αναρτηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

Στην αφίσα των φετινών εκδηλώσεων, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς συμπίπτουν η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, παρουσιάζεται η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στη Σίφνο.

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στον αύλειο χώρο του μουσείου της Ακρόπολης απόλαυσαν την πανσέληνο οι Αθηναϊοι, σε μια μουσική βραδιά υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Οι εξαιρετικοί νέοι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός και η ορχήστρα ερμήνευσαν πολυαγαπημένα τραγούδια των Μακεδόνα, Μαχαιρίτσα, Νταλάρα, Αλεξίου, Σαββόπουλο, κ.ά. για το φεγγάρι και όχι μόνο.

Λόγω της ημέρας, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου Ακρόπολης θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την φωτογραφική έκθεση Σμίλη και Μνήμη.

Καταιγίδες και άνεμοι έως 6 μποφόρ στα βόρεια την Παρασκευή: Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: