Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αλεξανδρούπολη και Αχαΐα

FILE PHOTO: Καπνοί από πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Βόρεια Εύβοια. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ




Δύο νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκης και στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας.

Ειδικότερα, το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας. Επιχειρούν, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Φωτιά στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην απειληθεί η προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα με 22 άτομα. ο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν πέντε υδροφόρες του δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Περιφέρειας, καθώς και ένα μηχάνημα έργου.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ταχύπλοο Αndros jet από την Τετάρτη στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: