Λειτουργικό το κέντρο κοινών επιχειρήσεων ΗΠΑ-Τουρκίας για τη νεκρή ζώνη Συρίας, λέει ο Ακάρ

File Photo: O Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει την επιθετική ρητορεία. ΕPA, OLIVIER HOSLET
Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων Τουρκίας και ΗΠΑ για την εγκαθίδρυση και διαχείριση της ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Άγκυρα και Ουάσινγκτον συμφώνησαν στη σύσταση αυτού του κέντρου στη γειτονική χώρα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως η έκταση της περιοχής που θα καλύπτει και η δομή της διοίκησης των κοινών περιπολιών που θα διεξάγονται στο τμήμα αυτό της συριακής επικράτειας.

  • «Το κέντρο κοινών επιχειρήσεων ξεκίνησε να λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα. Η διοίκηση του κέντρου αποτελείται από έναν Αμερικανό στρατηγό και έναν Τούρκο στρατηγό», δήλωσε ο Ακάρ.

Το Σάββατο, ένας Αμερικανός και ένας Τούρκος στρατηγός πραγματοποίησαν πτήση πάνω από τη βορειοανατολική Συρία στην πρώτη κοινή αναγνωριστική αποστολή, δήλωσε ο Σον Ρόμπερτσον, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Αυτή η ζώνη ασφαλείας αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νεκρής ζώνης μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα και των εδαφών που ελέγχονται από τη κουρδική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, Reuters
25/08/2019

Ακόμη ένα πολεμικό πλοίο στέλνει στον Περσικό η Βρετανία, μετά το συμβάν με το Ιράν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal