Κρίση στις Ε.Δ. της Τουρκίας: Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακαρ και τους στρατηγούς. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους έπειτα από μια συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) στις αρχές του μήνα, έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet.

Στη συνεδρίαση αυτή, την 1η Αυγούστου υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξετάστηκαν οι προαγωγές, οι αποστρατεύσεις και οι κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.

Οι παραιτήσεις ενός υποστράτηγου και τεσσάρων ταξιάρχων υποβλήθηκαν σε αντίδραση σε αποφάσεις του YAS οι οποίες ερμηνεύθηκαν από απόστρατους αξιωματικούς ως μια προσπάθεια να μικρύνει ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, η οποία δεν κατονόμασε τις πηγές της.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας περιορίστηκε να αναφέρει πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα προς το παρόν.

Οι δύο από τους ανώτερους αξιωματικούς που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ήταν υπεύθυνοι για την περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, όπου η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, η οποία είναι προσκείμενη στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Είναι το Ισραήλ πίσω από μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταξύ Συρίας και Ιράκ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: